Ми у Facebook
22.01.2019, 14:37

У Рівному завершилась акція "Добро на Різдво"

Фото з Інтернету

Рівненський міський Палац дітей та молоді сьомий рік поспіль допомагає дітям незахищених категорій знайти свого Миколая та повірити в Новорічну казку. За цей час здійснилось більше 80 дитячих мрій. Акція традиційно тривала з 19 грудня і до 18 січня.
Цьогорічними учасниками стали:

Шестирічний Іван Петрушкевич - дитина з особливими потребами, якого виховує мама, мрів про іграшку на радіоуправлінні то ортопедичні ходунки.

Тетяна та Микола Мамоти - братик та сестричка з особливими потребами, Тетяна (5 років) мріла про дитячий велосипед, а Микола(2 роки) про конструктор «Lego»

Денис Дулюк (14 років) - хлопця виховує бабуся, мрів про ноутбук для навчання та новий зимовий одяг.

Ольга Шульга (13 років) - дівчинка з багатодітної родини, нещодавно втратила маму, дітей виховує батько. Захоплюється музикою, мріяла отримати на Різдво власну флейту.

«Сьома благодійна акція «Добро на Різдво» надала більше оптимізму учасникам і це найголовніше. Тому, що більше з’являється людей, зацікавлених в таких перспективах нашого майбутнього, які хочуть допомогти не просто хворим діткам, а щоб ці дітки повірили та оптимістично подивились на своє майбутнє. Ми тішимося тим, що ми робимо благодійну справу , до якої долучаємо все більше і більше людей. Поки держава неспроможна вирішувати проблеми дітей, якими опікується Палац дітей та молоді – ми беремо на себе відповідальність. Я дякую всім благодійникам та тим, хто брав участь в цій акції, дітям Палацу, батькам, педагогічному колективу, спонсорам. Сьогодні ви побачите наш результат. Я не можу сказати скільки коштів вдалося зібрати, адже процес ще іде-ми ніколи не закриваємо скриньку. Будуть надходити кошти-ми будемо і далі їх розприділяти»,-розповідає директор Рівненського міського палацу дітей та молоді Ірина Первушевська.



«Нас виписали, але він міг вдома, наприклад, перестати дихати. В рік йому поставили діагноз , що в нього дитячий церебральний параліч. Ми не даємо розслабитися ні йому, ні собі»,-розповідає мама Івана Петрушкевича.

«Дуже любить їздити на велосипеді, особливо навипередки , щоб бути першою. Вона як звичайні діти- грається, сміється, читає і дізнається щось нове. Єдине ,що відрізняє – щоденно потребує ліки та інгаляцію. Це генетичне захворювання, від його нема ліків. Вони зовсім різні діти – він більш такий швидкий, всюди хоче встигнути, допомогти, вона-старша сестра, більш виважена і спокійніша»,- розповідає про доньку з сином мама Тетяни і Миколи Мамоти.





«Вона приходить і каже, як сумувала, адже в неї нема своєї флейти. Тому вона грає на заняттях два рази в тиждень. Навіть коли урок закінчується, вона просить: «Давайте ще це повторимо, бо я хочу награтися». В неї є постійно жага до музики»,- розповідає про Ольгу Шульгу її педагог з музики.



Денис Дулюк хоче вступати на економічний факультет, проте для навчання він потребує ноутбук.

«Мені дуже подобається ідея ПДМу тому, що люди створюють націю. Тобто такі маленькі дії розвивають дітей настільки, що з них може вирости нове покоління влади – люди, які не будуть красти, а діяти. Я ходжу до Парламенту і бачу там перспективних людей, які можуть стати успішними і розумію, що чим більше вони знаходяться в ПДМі тим більше в них шансів стати кращими в цьому світі»,- вважає учасник благодійної акції Денис Дулюк.



До слова, ПДМ є організатором різних акцій збору коштів, таких як, наприклад, благодійний марафон "З вірою в майбутнє", який відбудеться навесні.





На правах реклами