Ми у Facebook
27.01.2019, 12:00

Реформа: нові зміни в школі

Фото з Інтернету

23 січня 2019 року Кабінет Міністрів затвердив новий «Порядок забезпечення підручниками та посібниками здобувачів повної загальної середньої освіти та педагогічних працівників»
Держава безкоштовно забезпечуватиме учнів та вчителів не лише паперовими підручниками, а й електронними. Доступ до е-підручників, право використання яких придбано державою, учні та вчителі отримуватимуть через Національну освітню електронну платформу. Зараз майже готове ядро платформи, і прийняте рішення стане одним з важливих кроків до наповнення її необхідним контентом.

«У Законі «Про освіту» ми вперше передбачили, що держава гарантує безоплатне забезпечення не лише паперовими, а також електронними підручниками. Тепер Уряд прийняв Порядок, яким визначається конкретний механізм цього. Причому, я хочу наголосити, що йдеться і про електронні версії паперових підручників, у форматі pdf, і про власне електронні підручники та підручники з аудіосупроводом», – пояснює Міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Також запроваджено новий механізм визначення накладу підручників. Він більше прив’язаний до реальних потреб та розраховуватиметься на найбільшу кількість учнів на 5-річний період використання підручника. Зокрема, видання підручників і посібників здійснюватиметься:

• один раз на 5 років з розрахунку 120% відповідно до потреби;
• для учнів з особливими освітніми потребами з розрахунку 160% від їх прогнозованої кількості.

До слова, безоплатно підручниками забезпечуватимуть тих, хто отримує повну загальну середню освіту не лише в школах та закладах профосвіти (як це було раніше), а й закладах фахової передвищої та вищої освіти (коледжі та технікуми).





На правах реклами