Ми у Facebook
29.01.2019, 08:38

Сьогодні вперше покажуть фільм "Крути 1918"

зображення з dergkino.gov.ua.

Прем’єра стрічки відбудеться 29-го січня в Культурному центрі «Кінотеатр «Київ»».
Голова Держкіно Пилип Іллєнко наголосив: «Незважаючи на те, що за жанром фільм «Крути 1918» – це історична драма, він надзвичайно актуальний саме зараз. Адже з драматичною розповіддю про героїчні події, які відбувалися сто років тому, ми зможемо провести багато паралелей сьогодні, коли українці змушені знову зупиняти агресію з Північного Сходу».



Продюсери фільму Артем Колюбаєв та Андрій Корнієнко подякували Міністерству культури та Держкіно за підтримку і одностайність у прийнятті цього рішення та зазначили: «Кінотеатр «Київ» зараз переживає складні часи. З огляду на його значущість для столиці і всієї країни, ми хочемо підтримати його та привернути увагу громадян до ситуації, у якій він зараз опинився. Ми вважаємо, що проведення масштабної прем’єри одного із наочікуваніших фільмів 2019-го року зробить це якнайкращим чином».



Нагадуємо, що в основі сюжету фільму «Крути 1918» лежить реальна історія бою на залізничній станції Крути взимку 1918-го року, коли чотири сотні українських студентів і гімназистів стали проти багатотисячної російської Червоної гвардії.

У широкий кінопрокат стрічка вийде 7-го лютого 2019-го року.

Нагадаємо, що нещодавно вийшла на екрани стрічка "Таємний щоденник Симона Петлюри".

Про це повідомляє прес-служба Держкіно, dergkino.gov.ua.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ