Ми у Facebook
29.01.2019, 10:41

В Україні від кору помер чоловік

МОЗ опублікувало статистичні дані.
За оперативними даними Центру громадського здоров’я МОЗ України, за 4-й тиждень 2019 року на кір захворіли 3 279 людей — 1 350 дорослих та 1 929 дітей. Це на 6 відсотків менше у порівнянні з минулим тижнем.

Минулого тижня від ускладнень кору помер 1 дорослий українець.Загалом вже цього року померло 6 людей, серед яких 2 дитини. У 2018 році кір забрав 16 життів.

Як повідомляє прес-служба МОЗ України, палах кору вирує по всій Європі. Серйозна ситуація склалася в Україні, Сербії, Албанії та Грузії. Епідбезпека формується не за один-два роки, а десятиліттями. Спалах захворюваності в України — наслідок десятиліття зневіри у вакцинації, у державних закупівлях ліків і вакцин, а також безвідповідального ставлення до цієї теми з боку самих громадян.

"Оскільки вакцинація є питанням національної безпеки, підрив довіри до вакцинації може використовуватись як один із інструментів гібридної агресії проти цілих держав. Зокрема, дослідники Університету Джона Гопкінса (США) проаналізували тисячі твітів, опублікованих між 2014 і 2017 роками і виявили, що з акаунтів російських тролів, які намагалися вплинути на вибори в США, також писали і про вакцини. Ці акаунти розповсюджували як твердження на підтримку вакцин, так і відверто антивакцинаторські твіти, чим штучно розпалювали дискусію та провокували сумніви у доведеній ефективності щеплень, згадуючи вакцинацію разом із суперечливими заявами про расу, класи та законність уряду", - йдеться в повідомленні на офіційному сайті МОЗ України, moz.gov.ua.

Нагадаємо, що нещодавно від кору помер 27-річний мешканець Дубровицького району. Захистися від кору можна за допомогою щеплення, яке на Рівненщині роблять безкоштовно.





На правах реклами