Ми у Facebook
30.01.2019, 10:00

У Рівному відбудеться міжнародний музичний фестиваль

Із 3 лютого по 17 лютого щонеділі о 17.00 у залі камерної та органної музики відбудеться Міжнародний фестиваль «Органний собор-2019» лунатиме органна музика від органістів України та світу.
3 лютого о 17.00 відкриє фестиваль відомий чеський органіст Петр Плани. Навчався органіст в консерваторії в Остраві та в Академії музичного мистецтва в Празі.




Він багато виступає соло, його концерти проходять від Великобританії до Японії. Органіст є членом журі кількох міжнародних конкурсів, працює доцентом кафедри музичної освіти в Палацькому університеті, м. Оломоуц, в місті, що вважається столицею моравських історичних органів.



10 лютого о 17.00 дасть свій концерт Легендарна українська органістка, музична діячка, Заслужена артистка України та викладачка Ольга Дмитренко! Першою з українських органістів отримала визнання на міжнародному конкурсі за кордоном (“Празька весна”,1979). 23 роки пропрацювала головною органісткою Київського будинку органної та камерної музики, 14 років була органісткою та музичною директоркою у Кафедральному римо-католицькому соборі у Києві. Старший викладач Київської школи мистецтв №5 (фортепіано, орган), пані Ольга виховала цілу плеяду молодих талановитих органістів.



Феєричне завершення фестивалю відбудеться 17 лютого о 17.00 за участі львівських артистів, а саме Олени Мацелюх /орган/, Анжели Приходько /скрипка/, Меланії Макаревич /фортепіано/ та академічного камерного оркестру рівненської обласної філармонії – диригент Юрій Скрипник.






На правах реклами