Ми у Facebook
05.02.2019, 14:08

Домашнє насильство та булінг: чи можна уникнути і як захиститись

Як уникнути проблеми домашнього насильства та булінгу вчора 4 лютого розповіли у Рівному
Сьогодні,керівник Регіонального центру з надання БВПД у Рівненській області, начальник головного територіального управління в Рівненській області, заступниця міністра юстиції України, капрал патрульної поліції Рівненської області та наймолодша діджейка України розповіли про проблеми домашнього насильства та булінгу серед населення.

Заступниця міністра юстиції України Іванна Смачило розповіла, що дітям які потерпають від булінгу надається безоплатна допомога , а також забезпечується безоплатна допомога адвокатів. Також дітей закликають не мовчати а відстоювати свою думку.

До кампанії з протидії булінгудолучились актори серіалу "Школа", гурт "ТІК", Арсен Мірзоян та багато інших відомих людей.

Дітей навчають як захистити своє право, чому потрібно відстоювати свою позицію не тільки перед учнями, а й перед адміністрацією школи. Бо в багатьох випадках саме вчителі, потенційно можуть бути тими, хто вчиняє таке цькування.

Наймолодша діджейка України Юліанна Попович додала, що діти, потерпаючи від булінгу, починають ставати сором'язливими та замкнутими в собі . Проблема булінгу поширена не лише в Україні, а й по цілому світі.

Капрал патрульної поліції Рівненської області Марія Бурдова зазначила , що згідно з закону про протидію домашньому насильству є 4 типи насильства: фізичне, психологічне, сексуальне та економічне.

- Найпоширенішим є психологічне та економічне. Наприклад, в підлітковому віці, коли закінчуються стосунки, а хтось цього не хоче закінчувати, тоді на фоні цього виникають погрози, СМС, привіти серед друзів - це все є психологічним насильством. Також від домашнього насильства потерпають діти, батьки, колишні подруги, дідусі, люди які мали інтимні стосунки не залежно від того, чи проживають вони разом чи ні.

За статистикою на 2018 рік, прийшло 115.тис звернень, які стосуються домашнього насильства. А в Рівненській області 4 тисячі звернень. Зараз по всій Україні відбуваються навчання за тематикою ПОЛІНА ( поліція проти насильства). Проект створений для того, щоб протидіяти домашньому насильству тут і на місці. Формуватимуться екіпажі з працівників патрульної поліції та дільничих поліцейських. Якщо поліцейські зафіксують три і більше звернень про домашнє насильство, то та особа яка вчинила це, буде притягнута до кримінальної відповідальності .





На правах реклами