Ми у Facebook
06.02.2019, 15:33

Без щеплення: чому мами не хочуть вакцинувати дітей? - Думка рівнянки

фото з korupciya.com

Останнім часом все більше загострилася дискусія прибічниками і противниками вакцинування.
Питання вакцинації дітей останнім часом суттєво загострилася:

“Вакцинація українців є питанням національної безпеки”, - Уляна Супрун

Ще у жовтні 2018 року в.о. Міністра охорони здоров’я Уляна Супрун, яку вчора, 5 лютого, суд відсторонив від виконання обов’язків, заявила, що вакцинування — це, без малого, питання національної безпеки:

Вакцинація українців є питанням національної безпеки. Вакцини надійно захищають нашу країну від серйозних інфекцій, як від реального ворога. Зокрема тема імунізації часто стає предметом маніпуляцій, не тільки з боку антивакцинаторів, але й російського окупанта, що поширює брехню та міфи про вакцини, аби підірвати довіру людей до вакцинації”, - йдеться у повідомленні Уляни Супрун у мережі Фейсбук.

Діти, які навчаються у колективі, повинні бути вакциновані

Нещодавно у Рівному відбулося конференція, яка стосувалася захворюваності на кір. І, зокрема, піднімалося питання щеплень для дітей:

"Для того, щоб дитина могла навчатись в організованому колективі вона повинна бути щеплена. Ми наголошуємо батькам, якщо ваша дитина не буде щеплена ми будемо змушені перевести її на індивідуальну форму навчання. Тому закиди про те, що ми не забезпечуємо право на освіту, яке прописане в Конституції, то це неправда, адже ми надаємо це право, але через іншу форму навчання. Ми будемо змушені перевести не щеплених дітей на індивідуальну форму навчання до тих пір поки дітей не щеплять", - розповіла заступниця начальника управління освіти міста Рівне Катерина Іванівна Сичик.

“Захворіти можуть усі...”

Проте, не усі мами підтримують ідею щеплень:

"У мене двоє дітей віком 11 та 14 років. Вони не є абсолютно Невакцинованими. Частину щеплень у них є. Але я відмовилася від вакцинації приблизно 2 року тому. Спочатку з так би мовити технічних причин — в період проведення щеплень не було можливості це робити: або дитина хворіла, або хтось в сім'ї. Вже тоді мене роздратували медики, які наполягали на вакцинації, не зважаючи на те, що вдома у дитини є хвора сестра. Скажу відверто, після вакцинування імунітет моїх дітей значно погіршувався. Протягом декількох місяців, після щеплень, вони “підхоплювали” всіляку заразу. Але вже протягом двох років, мої діти практично здорові. Якщо навіть і застуджуються, то за 1-2 дні одужують. До лікаря вже забули, коли ходили....

“Липових” довідок не роблю принципово. Пишу відмови. Розумію, що є відповідальність щодо того, що діти можуть захворіти. Але занедужати можуть усі: й щеплені, й без щеплень.

Недопущення дітей до школи через відсутність вакцинації, вважаю порушенням Конституції України, зокрема ст. 53.

Вважаю, що у нас немає епідемії кору. Є спалахи. Під час епідемії необхідно не вакцинуватися, а оголошувати карантин. А те, що зараз, коли у людей найослабленіший імунітет, та під час епідемії грипу, проводять масову вакцинацію проти кору, вважаю великою проблемою"
, - розповідає рівнянка Наталія Пастухова.





На правах реклами