Ми у Facebook
08.02.2019, 12:00

Рівненщина: відкрили ще один інклюзивний центр (+ФОТО)

Для особливих дітей Радивилівщини відкрили інклюзивний центр.
34 особливих дітей привели батьки до інклюзивно-ресурсного центру. Установу відкрили у Радивилівській об’єднаній громаді на Рівненщині. Її вихованці отримуватимуть психолого-педагогічну підтримку. Відвідувати центр зможуть і діти із сусідніх ОТГ.



«Це 17 із 33 ІРЦ, що вже працюють у нас в області. Інклюзивна реформа активно впроваджується на Рівненщині. У населених пунктах створюються комфортні умови для особливих дітей, з якими працюють реабілітологи, психологи та інші корекційні фахівці. Відкриття таких центрів – це велика справа. Ініціатива, що реалізується завдяки Фонду Порошенка, дозволяє вселити віру у батьків. А дітям – бути не особливими, а такими ж як ми», - звернувся до громади заступник голови Рівненської ОДА Олександр Корнійчук під час відкриття центру.

Держава виділила гроші на обладнання, комп’ютери, меблі та тренажерний зал. На місцях теж долучаються до співфінансування.



«Центр вдалося відкрити завдяки спільним зусиллям. У результаті тут зможуть отримуватимуть педагогічно-корекційну підтримку понад 5 тисяч дітей з Радивилівщини. Зараз під центр відвели три кімнати, але будемо його розширювати. Додатково плануємо виділити ще один кабінет», - розповів про плани голова Радивилівської ОТГ Микола Карапетян.

Центр базується у приміщенні пришкільного НВК «Школа № 2 - ліцей» у Радивилові на вулиці Шкільній, 5.



За словами керівника ІРЦ Наталії Кошельник, у сенсорно-ресурсній кімнаті є декілька зон – робоча, релаксаційна, для проведення тренінгових занять, ресурсна зона, ігрова та куточок логопеда. Окрім того, є ще лікувально-фізкультурний кабінет з тренажерами, басейн та спортивні доріжки для розроблення кінцівок.



«Батьки дуже задоволені, що тепер в ОТГ є інклюзивний центр. Адже раніше вони мусили шукати спеціалістів, а тепер усі фахівці є в одному приміщені. А послуги надаються безоплатно», - зазначила Наталія Кошельник.





На правах реклами