Ми у Facebook
15.02.2019, 12:00

Кабмін платитиме дідусям і бабусям за догляд за онуками

Потрібно лише зареєструватися або фізичною особою підприємцем або юридичною особою, яка надає послугу догляду за дітьми до 3-х років. Це особливо вигідно тим бабусям чи дідусям, яким не вистачає страхового стажу до пенсії.


З січня 2019 року в Україні почала працювати програма «муніципальна няня», яка передбачає компенсації батькам на послуги з догляду за дитиною до трьох років. Як надавачів таких послуг цілком можна оформити дідусів, бабусь та інших родичів, повідомляє Урядовий портал.



Але є умова: бабуся чи дідусь мають зареєструватися або фізичною особою підприємцем або юридичною особою, яка надає послугу догляду за дітьми до 3-х років.



Необхідні КВЕДи – 97.00 (діяльність домашніх господарств як роботодавців для домашньої прислуги) та 88.91 (денний догляд за дітьми) для ФОП та 78.20 і 85.10 для юридичних осіб.

«Це особливо вигідно тим бабусям чи дідусям, яким не вистачає страхового стажу до пенсії», – вважають в уряді.

Муніципальна няня. Як отримати компенсацію від держави?

Слід, однак, зазначити, що в разі реєстрації в якості підприємця бабуся чи дідусь повинні будуть сплачувати не лише податки (5% для третьої групи), але й обов’язковий ЄСВ, який зараз складає 918 гривень на місяць. При цьому місячна сума державного відшкодування за послуги няні складає 1626 гривень.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ