Ми у Facebook
15.02.2019, 14:02

Президентські вибори - 2019: спецслужби РФ намагалися втрутитись у виборчий процес

фото з ssu.gov.ua

Оперативники спецслужби задокументували, що куратори з Росії залучали мешканців Дніпропетровської області до поширення у соціальних мережах неправдивих провокаційних матеріалів, які впливають на електоральні настрої населення.
З’ясували, що мешканець Дніпра розповсюджував у соцмережах інформацію із публічними закликами до зміни меж території та державного кордону України, а також інші деструктивні матеріали.

Під час проведення слідчих дій правоохоронці встановили, що зловмисник вів електронне листування з мешканцем російського міста Ростов-на-Дону, який ставив завдання із поширення неправдивих новин щодо ситуації в Україні у політичній, релігійній та соціально-економічній сфері.

фото з ssu.gov.ua
фото з ssu.gov.ua


Після початку виборчої кампанії громадянин РФ надавав виконавцю для поширення негативні матеріали про візити кандидатів на посаду Президента України до населених пунктів області.



Співробітники СБ України з’ясували, що росіянин також через соціальні мережі підшукував мешканців України, які мають травматичну або пневматичну зброю із відповідними дозволами, для їх подальшого залучення до мітингів та масових заворушень напередодні та під час проведення виборів Президента України.

фото з ssu.gov.ua.
фото з ssu.gov.ua.


Триває досудове розслідування у межах кримінального провадження, розпочатого за ст. 110 Кримінального кодексу України. Крім того слідчі СБУ оголосили підозри у скоєнні злочинів проти основ національної безпеки ще двом мешканцям області, яких російські спецслужби залучили до заходів із підготовки до втручання у хід проведення майбутніх виборів Президента України.

Про це повідомляє прес-служба СБ України, ssu.gov.ua.

Нагадаємо, що уже завершилася реєстрація кандидатів на пост Президента України, вибори заплановані на 31 березня.





На правах реклами