Ми у Facebook
19.02.2019, 16:40

Світовий банк: керівник завітав у Рівне

На Рівненщину з робочим візитом завітав керівник програм Світового банку Фон Зао.
Візит керівника програм з людського розвитку Світового банку розпочався з зустрічі доктора Фон Зао з головою Рівненської обласної державної адміністрації Олексієм Муляренком та його заступниками. Під час зустрічі з керівництвом області обговорили концепцію впровадження телеметричних медичних послуг на Рівненщині.



Нагадаємо, що Рівненська область стала однією з п’яти областей України де пілотно буде запущена система телеметричних медичних послуг. Впровадження цих послуг підтримали й в представництві Світового банку в Україні. Тож керівник проектів з людського розвитку Світового банку під час робочої поїздки пересвідчився щодо готовності області до впровадження системи телеметричних медичних послуг та ознайомився з ходом реалізації кардіологічного проекту Світового банку «Поліпшення системи охорони здоров’я на службі у людей».



Зокрема, під час наради з робочою групою по впровадження проекту системи телеметричних медичних послуг керівник програми людського розвитку Світового банку в Білорусі, Молдові та Україні ознайомився й з процесом підготовки нашої області до старту реалізації пілотного проекту. Так начальник обласного управління охорони здоров’я Рівненської ОДА Юрій Осіпчук розповів, що завдяки цієї ініціативи сімейні лікарі зможуть отримувати консультації від фахівців з серцево-судинних захворювань, цукрового діабету, бронхіальної астми та дерматологічних захворювань.



Наша область знаходиться дещо у виграшній ситуації у порівнянні з іншими областями. Адже в області створені та функціонують робочі консультативні групи лікарів за визначеними напрямками. Окрім того в рамках проекту Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» вже створений спеціалізований дата-центр, який використовуватиметься для ведення електронного реєстру пацієнтів, хворих на серцево-судинні захворювання. Були закуплені та передані сімейним лікарям більше трьохсот комплектів оргтехніки. Це обладнання та дата-центр ми плануємо використовувати для обміну інформацією в рамках системи телеметричних медичних послуг, - заначив Юрій Осіпчук.

Так само в області створений та функціонує комунальних заклад, що має усі технічні можливості для забезпечення технічного супроводу функціонування системи телеметричних медичних послуг. Усе це дає хороші стартові можливості для Рівненщині задля успішної реалізації пілотного проекту.

Окрім підготовки до впровадження пілотного проекту з надання телеметричних медичних послуг доктор Фон Зао ознайомився й з ходом реалізації кардіологічного проекту Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей». Зокрема була проведена робоча нарада з командою субпроекту на Рівненщині. Також керівник програми людського розвитку Світового банку оглянув ангіографічну операційну та палати інтенсивної терапії у Рівненському серцево-судинному центрі, що був відкритий в рамках реалізації кардіологічного проекту «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей».





На правах реклами