Ми у Facebook
24.02.2019, 16:00

Рівненщина: як у школах борються з булінгом

Лідерам учнівського самоврядування на Сарненщині розповіли, чим загрожує булінг.
Під час практичного заняття з елементами тренінгу «Подорож до свого внутрішнього світу» допомогла лідерам пізнати світ через усвідомлення сили єдності та дружби Оксана Крот, практичний психолог комунального закладу «Сарненський районний Будинок дітей та молоді». Малюючи «Особистісне дерево» учасники заняття визначали свої життєві цінності, позитивні і негативні риси своєї поведінки. Це сприяло самопізнанню свого потенціалу й обмежень при взаємодії з іншими людьми.

Створення мирного середовища як умови встановлення демократичних цінностей є орієнтиром для розбудови держави. Заклади освіти ставлять за мету всебічний розвиток дитини, створення сприятливих умов для формування демократичних відносин у шкільному колективі, проте прояви булінгу та високий рівень конфліктності серед однолітків не дозволяє в повній мірі досягти поставлених цілей. Саме питання безпечного освітнього середовища розглядалося на черговому занятті районної Школи «Сузір’я лідерів».

Лідерів учнівського самоврядування та їх координаторів ознайомили із внесеними змінами до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу.

Голова Сарненської районної ради лідерів, член Національної дитячої ради в Рівненській області при Уповноваженому Президента України з прав дитини Катерина Лінива розповіла про заходи, які були проведені в закладах освіти району для виявлення конфліктних ситуацій в шкільних колективах та профілактики булінгу. - повідомляє прес - служба Управління освіти на Рівненщині.






На правах реклами