Ми у Facebook
20.02.2019, 12:00

У Рівному зірка "Поетарху" блиснув своїми талантами та харизмою

Днями у читальній залі Рівненської обласної бібліотеки відбулася презентація книги молодого, талановитого й багатогранного поета, письменника Юрія Матвійчука "HameleON".
Юрій Матвійчук - молодий талановитий поет та письменник. Народився у 1990 році на Острожчині Рівненської області (29 років). Був зарахований на навчання на художньо-педагогічний факультет РДГУ у 2007 році, під час навчання займався у літературному об'єднанні "Поетарх" при міському Палаці дітей та молоді. Пише вірші ще зі школи, у 2013 році вийшла у світ його перша поетична збірка. Зараз живе на Острожчині, працює вчителем у сільській школі. Це його третя книга, а перша називалася багатогранно й креативно - "О...бій...ми".

Організатором та спікером заходу був бібліотекар читальної зали Рівненської обласної бібліотеки Віталій КЕКУХ. Презентацію відвідали журналісти, читачі та працівники бібліотеки, різноманітні творчі люди.

- У мене, як і у багатьох людей, бувають чорні й білі смуги! Зараз біла, адже оптимізм пов'язаний з почуттям гумору, - розповідає Юрій Матвійчук.

У відповідь на запитання автора, чи бувають у автора "сірі смуги" - і як він їх долає, Юрій сказав;

- Ні, сірих смуг нема! Лише або чорні, або білі - контраст. Перемагаю негативні емоції за допомогою творчості - це для мене своєрідна арт-терапія...

- Я радий, що вдалася така творча позитивна атмосфера, - говорить спікер заходу Віталій КЕКУХ.

Цікаво й прикметно, що презентація відбулася на День святого Валентина, тому у багатьох був ліричний, оптимістичний настрій.
- Захід чудовий! Побільше б таких книг і зустрічей, - посміхаючись, каже гість заходу, читач Рівненської обласної бібліотеки Сергій Н.

... Дивлюся на свій примірник книги з автографом "Олександру Поліщуку з побажаннями теплої весни та Обіймів" - і тепло посміхаюся. Усе ж підстави для оптимізму є, весна зовсім скоро! Та і, хвалити Бога, у Рівному мирно функціонують різні бібліотеки. Який висновок? По-перше, у житті, щоб реалізувати свої мрії та цілі - слід збалансувати емоційну творчість та наукове, раціональне мислення, адже бібліотеки - це храми науки. Другий висновок - побільше б таких безпосередніх та невимушених заходів, книг та їх презентацій.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ