Ми у Facebook
24.02.2019, 14:00

Кіло гречки - це ще не підкуп: МВС назвало мінімальну суму, яка вважається підкупом виборців

19 лютого радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко заявив, що зараз в Україні, згідно з законодавством, сума, з якої починається підкуп виборців, становить близько 60 грн.
Про це повідомляє кореспондент "Прямого".

"Закон встановлює обмеження. Так, за підкуп громадян, за отримання грошей, є санкція, в тому числі для тих, хто отримує гроші, і ця санкція може бути до двох років обмеження волі. А для тих, хто організовує мережі підкупу, відповідно, до 7 років позбавлення волі. Що стосується суми, з якої починається підкуп, то ця сума у нас обмежена законодавцем, в три відсотки від прожиткового мінімуму для працездатних особи. У нас в Україні це близько 60 грн. Тобто, якщо ваш подарунок, а точніше - предмет виборчої агітації, який ви даєте громадянину, не перевищує цю суму, то це не вважається підкупом громадянина", - зауважив Варченко.

Також Варченко зазначив, що сьогодні кілограм гречки не розцінюватиметься як підкуп виборця. Проте, у законопроекті №8270 є конкретні обмеження щодо продуктів харчування.

"І якщо ми маємо таке невелике очікування, що буде законопроект №8270 прийнятий в Україні до дня голосування, і відповідно, ми матимемо додаткове обмеження в тому, що гречка так само буде вважатися підкупом виборців", - підкреслив радник міністра.

Коментар Варченка доповнив радник міністра Володимир Філенко, який наголосив, що навіть авторучки, прапорці тощо мають бути проплачені з виборчого фонду.





На правах реклами