Ми у Facebook
24.02.2019, 12:00

У Рівному хочуть закупити нові автобуси

фото ілюстративне з autoconsulting.com.ua

Крім міських тролейбусів, у місті планують розвинути ще один вид міського транспорту, але для цього міські депутати повинні затвердити спеціальну програму.
Нещодавно відбувалося її обговорення:

“Загострюється проблема у місті з автобусними перевезеннями. Ситуація така, що зараз у Рівному залишилося 300 автобусів, а вісім років тому їх було 420, вони були меншої пасажиромісткості, але тим не менше сьогодні 25 відсотків працюють “Мерседеси” - маломісткі автобуси, а всі інші — це автобуси середньої місткості моделей “Богдан”, “Іван”, “Еталон”, які не відповідають вимогам сьогодення. Більше того, останнім часом Кабінет Міністрів своїми постановами постійно вносить правки, щоб забезпечити рівні можливості для маломобільних груп населення, щодо можливості проїзду людей з інвалідністю. На жаль, зараз жоден автобус не пристосований до цього, тому і виникла потреба розробити Програму розвитку автомобільного транспорту.

Як я вже казав, приватні перевізники мають 300 автобусів. За останні 4 роки приватні перевізники не закупили жодного нового автобуса, оскільки цей вид бізнесу втратив свою привабливість й наближається до нульової рентабельності. Без втручання міської влади оновити автобусний парк сучасним транспортом, як і в сусідніх обласних центрах, неможливо. Програма також передбачає, що впродовж чотирьох років можна буде закупити 10-20 автобусів, аби до 2023 року замінити половину маломістких автобусів великомісткими. Для цього потрібні обстеження та реорганізація маршрутної мережі міста", - зазначає Віталій Миронюк, начальник управління транспорту і зв’язку Рівненського міськвиконкому.

За словами Віталія Миронюка, вартість проїзду у таких автобусах залежить від вартості пального і від вартості техніки.





На правах реклами