Ми у Facebook
27.02.2019, 11:22

Туристи блукали поблизу Говерли

фото з dsns.gov.ua.

Правда, цього разу історія закінчилася щасливо.
Сьогодні, 27 лютого, близько 10:00 одна з пошуково-рятувальних груп знайшла туристів, які заблукали вчора, 26 лютого, в районі гори Говерла.

Наразі рятувальники ДСНС надають долікарську допомогу постраждалим, адже ті отримали переохолодження.

Далі надзвичайники супроводять туристів до найближчого рятувального будиночка, аби там відігріти їх гарячим чаєм і у подальшому доправлять їх до найближчого населеного пункту.

фото з dsns.gov.ua.
фото з dsns.gov.ua.


Як уже повідомлялося, 26 лютого, о 20:50 в оперативно-рятувальну службу Закарпаття надійшла інформація, що в районі гори Говерла Рахівського району під час проходження туристичного маршруту втратили орієнтир на місцевості та заблукали двоє туристів (чоловік та жінка). Про це рятувальників повідомили поліцейські до яких за номером 102 і звернулись туристи. Далі рятувальники у телефонному режимі дізнались в потерпілих про орієнтовні координати їхнього місця знаходження. Також вони розповіли, що сильний вітер здув у них намет і вони викопали заглиблення в снігу й чекають на допомогу.

фото з dsns.gov.ua.
фото з dsns.gov.ua.


Для проведення пошуково-рятувальних робіт створили дві групи: одна із фахівців гірського пошуково-рятувального відділення м. Рахів, а інша із ГПРВ с. Лазещина. Усього в пошуково-рятувальній операції, яка тривала цілу брало 11 чоловік та дві одиниці спецтехніки.

Про це повідомляє ГУ ДСНС України у Закарпатській області.

Нагадаємо, що нещодавно на Рівненщині трапилася трагедія у Тараканівському форті - там загинув молодий хлопець.





На правах реклами