Ми у Facebook
28.02.2019, 15:22

Президентські вибори - 2019: ОБСЄ зацікавилася підготовкою України до виборів

Фото з ukrinform.ua.

Нещодавно відбулася зустріч з Президентом Парламентської Асамблеї ОБСЄ Георгієм Церетелі, Генеральним секретарем ПА ОБСЄ Роберто Монтеллою і Послом Андреасом Нотелем, який керує персоналом спостережної місії ПА ОБСЄ в Україні.
Головна тема зустрічі - виклики, з якими зіткнулася Комісія під час виборчого процесу. Так, пан Церетелі зауважив, що під час попередніх зустрічей йому неодноразово доводилося чути про питання, пов'язані з проблемами роботи Державного реєстру виборців.

фото з cvk.gov.uа.
фото з cvk.gov.uа.


"Сайт Державного реєстру виборців дуже оперативно реагує на всю інформацію, яка поширюється у ЗМІ. Так, вже запущено ресурс, де всі охочі можуть бачити кількість виборців, які тимчасово змінили місце голосування. Ця статистика оновлюється щодня. З'явилась також окрема сторінка, що стосується загальної кількості виборців, починаючи з 2010 року, де можна навіть по регіонах прослідкувати зміну кількості виборців. При цьому неодноразово доводиться дізнаватися зі ЗМІ, що з Держреєстром виникають певні проблеми. Проте чомусь ні журналісти, ні кандидати офіційно не звертаються до ЦВК з цього приводу. Чому так відбувається, сказати важко, але ми відкриті до будь-яких запитів і готові дуже швидко на них реагувати", –зазначила Голова Комісії Тетяна Сліпачук.

"Дуже тішить, що Центральна виборча комісія відкрито заявляє про свої наміри бути відкритою і прозорою у своїй діяльності. Зрозуміло, що важко заробити довіру, але за участі тих професіоналів, які наразі тут працюють, саме відновлення довіри до органу адміністрування виборів має бути першочерговою метою ЦВК", – сказав Президент ПА ОБСЄ Георгій Церетелі.

За повідомленням з відділу взаємодії із засобами масової інформації
Секретаріату Центральної виборчої комісії.

Нагадаємо, що нещодавно ЦВК розподілила квоти на телебаченні серед кандидатів. Вибори заплановані на 31 березня.





На правах реклами