Ми у Facebook
03.03.2019, 08:00

Що зміниться у березні 2019: пенсії, субсидії та вибори

Весна - це час оновлення та змін. Портал ОГО поцікавився, шо чекає на українців з початком нової пори року.

Індексація пенсій



З 1 березня Уряд здійснить планову індексацію пенсійних виплат згідно Закону України про загальнообов‘язкове пенсійне страхування. Підвищення пенсій стало можливим завдяки надходженню у бюджет коштів від розмитнення "євроблях".

В рамках зазначеної індексації з 1 березня за ініціативою Президента України Петро Порошенко запроваджується також додаткові пенсійні виплати пенсіонерам.

- Виплата буде здійснена тим, хто має великий страховий стаж понад 35 р. чоловіки /30 р. жінки (вихід на пенсію після 2011 року) та 25/20 років (вихід на пенсію до 2011 року) але з причин низької зарплати не отримають проіндексованої виплати згідно Закону,-повідомив на свої сторінці у ФБ Павло Розенко.- Це компенсація за 2015-2016 роки.Розмір компенсації складатиме 2410 гривень, і ця виплата буде розділена на два транші. Перший транш – з 1 березня, і другий транш – з 1 квітня», – додав Віце-прем’єр-міністр Павло Розенко.

Монетизація субсидій



З березня 2019 року Уряд розпочне виплату субсидій готівкою тим громадянам, яким субсидію призначено у 2018 році.

Першими «живі» гроші для оплати комунальних рахунків за лютий отримають пенсіонери, які отримують пенсію 4 березня. Тим, у кого є пенсійна картка, субсидія буде зарахована туди. Тим, у кого немає, додому принесе листоноша. Усі НЕ пенсіонери зможуть отримати свою монетизовану субсидію з 12 березня у будь-якому відділені Ощадбанку.

Вибори президента



31 березня в Україні відбудуться вибори президента. З переліком кандидатів та їхньою біографією можна ознайомитись у матеріалі "ОГО".
Якщо у зв’язку з навчанням, роботою, виїздом за кордон чи іншими подіями ви не може проголосувати на виборах президента за зареєстрованим місцем проживання, ви може тимчасово (на період їх проведення) змінити місце голосування. Детальніше про зміну місця голосування читайте в інструкції від "ОГО".

Нова пошта працюватиме без вихідних



Всі відділення і кур'єри компанії будуть працювати за новим графіком.З 1 березня відділення «Нова Пошта» в обласних та районних центрах, а також кур’єри компанії працюють без вихідних – 7 днів на тиждень.

Відділення в неділю працюватимуть з 11:00 до 16:00 – саме в ті години, коли клієнти зазвичай приходять у вихідні. Якщо треба, щоб посилку або вантаж доставили вже наступного дня, краще приносити відправлення раніше. Крайній термін – 16:00, - повідомляють на сайті поштового оператора.

31 березня – перехід на літній час



У березні Україна традиційно переходить на так званий літній час. Згідно з постановою Кабінету Міністрів від 13 травня 1996 року №509, на території нашої держави визначено такий порядок обчислення часу: час другого часового поясу (київський час) з переведенням щорічно годинникової стрілки чи електронних показників часу:

- в останню неділю березня о 03:00 на 1 годину вперед (має бути 04:00),

- в останню неділю жовтня о 04:00 на 1 годину назад (має бути 03:00).

Отже, цієї весни переведення годинників відбудеться в ніч з суботи на неділю, 31 березня, о 03:00.

Нагадаємо, минулого року українці в березні пережили чимало змін, пригадайте яким був березень 2018.





На правах реклами