Ми у Facebook
09.03.2019, 11:20

Президентські вибори - 2019: хто має право голосувати?

Це питання роз'яснюють експерти.
Конституцією України та Законом України "Про вибори Президента України" визначено, що право голосу на виборах Президента України мають громадяни України, яким на день виборів виповнилося вісімнадцять років. Не має права голосу громадянин, визнаний судом недієздатним.
Громадяни України, які мають право голосу, є виборцями.

Кожний громадянин України на виборах Президента України має один голос. Виборець може використати право голосу тільки на одній виборчій дільниці, де він включений до списку виборців. Виборець реалізує своє право голосу під час виборів у порядку, встановленому Законом України "Про вибори Президента України".

Документом, що підтверджує громадянство України та є підставою для отримання виборчого бюлетеня на виборах Президента України є паспорт громадянина України у вигляді книжечки або у вигляді картки, тимчасове посвідчення громадянина України, військовий квиток (виключно для військовослужбовців строкової служби), паспорт громадянина для виїзду за кордон, дипломатичний чи службовий паспорт (для громадян України, які проживають або перебувають за межами України), картка (довідка) установи виконання покарань або слідчого ізолятора (для осіб, які перебувають в установах виконання покарань або слідчих ізоляторах).

За повідомленням з Державного реєстру виборців, drv.gov.ua.

Нагадаємо, що нещодавно завершився процес реєстрації кандидатів. Вибори відбудуться 31 березня.





На правах реклами