Ми у Facebook
10.03.2019, 12:40

Яка відповідальність очікує наркографітчиків?

На стінах будинків Рівного все частіше з’являються повідомлення про те, як купити наркотики за допомогою соцмереж.
І скільки б ці графіті не замальовували, вони, наче наркопалімпсест, “проявляються” знову. Яка ж кара може чекати на подібних “наркомитців”, які постійно оновлюють ці настінні малюнки:

Як повідомили з відділу комунікації поліції Рівненської області, самі написи на стінах квалифікуються як дрібне хуліганство, яке є адміністративних правопорушенням. Але якщо такий “графітчик” причетний до збуту наркотиків, то це кримінальне правопорушення, яке може стосуватися статей 307, 309 Кримінального кодексу.

Варто зазначити, якщо графіті, які нанесені на стіну будинку, як зазначалося, це адміністративне правопорушення, які відносяться до статті 152 Кодексу України щодо порушення правил благоустрою міста. За це доведеться сплатити штраф у розмірі від 340 грн. до 1360 грн. Але це ще не все — адже оцінять завдану шкоду і складуть акт робіт для відновлення будинку.

А от кримінальна відповідальність куди серйозніша, адже можна потрапити у в’язницю на кілька років, в залежності від доведеного злодіяння.

Правоохоронці зазначають, що позбутися цієї напасті у місті можна також, якщо небайдужі громадяни повідомлятимуть до поліції, якщо бачитимуть подібних “графітчиків”.

До речі, нещодавно серед рівнян ширився фейк про те, що невідомий чоловік роздає дітям солодощі з наркотиками.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ