Ми у Facebook
11.03.2019, 09:23

В Україні хочуть зробити мінімальну зарплатню - 12 тисяч гривень

фото з zib.com.ua.

Українців знову хочуть ощасливити.
Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко прогнозує, що за підсумками 2019 року розмір середньої заробітної плати в Україні може сягнути позначки 12 тисяч гривень. Про це він сказав в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна».

«Логіка дій Уряду сьогодні така: мінімальна заробітна плата в Україні має зростати швидше, ніж зростає інфляція в Україні. Протягом трьох останніх років ми чітко рухаємося цим шляхом. Давайте говорити відверто – за цей час ми зробили серйозний прорив в реформуванні системи оплати праці і піднятті мінімалки. Підтвердження цьому: три роки тому мінімальна заробітна плата в перерахунку була 53 долари, а сьогодні вже понад 150 доларів», – сказав він.

За словами Павла Роземнка, навіть цього недостатньо, адже працююча людина в Україні недооцінена. І далі існує ситуація, коли сім’ї, де щонайменше одна людина працює, знаходяться за межею бідності.І подібних сімей в Україні майже 20%.

"Це не нормально, коли людина працює, але не може забезпечити свою сім’ю навіть на межі мінімально необхідного рівня", – зазначив Павло Розенко.

Про це повідомляє Урядовий портал, kmu.gov.ua.

Нагадаємо, що цьогоріч в Україні з'явилася нова професія - "кар'єрний радник", який допоможе знайти роботу.

Зарплату в Україні для декого підвищували в кінці 2018 року.

Мінімальна зарплата виросла з січня 2019 року.





На правах реклами