Ми у Facebook
15.03.2019, 11:02

Страхування життя – гарантія фінансової безпеки членів родини та інвестиційний дохід

Страхування життя – це накопичення грошових заощаджень для безбідного існування після виходу на пенсію, повноліття, весілля чи інших важливих життєвих подій людини, що страхується.
Поліси по страхівці життя можуть біти різними за своїми умовами, але будь-яка страхова компанія готова запропонувати варіанти такого страхування на умовах, що підходитимуть для різних верств населення.

Як працює страхування життя?


Людина, яка страхується (страхувальник) робить першочерговий страховий внесок, розрахований актуарієм страхової компанії згідно обраної програми у відповідності договору страхування життя. Страхова організація (страховик) в свою чергу згідно угоди зобов’язується 10,15 чи 20 років (в залежності від програми) забезпечити страхувальнику захист на вкладені кошти та згенерувати інвестиційний дохід. Середня величина такого доходу зазвичай сягатиме 14-18% у гривні, 4% з яких гарантовано.

Тарифи по накопичувальному страхуванню залежать від віку страхувальника, його стану здоров’я, статі та деяких інших чинників, що чітко описані у полісах.

Роз’яснення щодо відсотків інвестиційного доходу


Згідно чинного законодавства страхові організації повинні гарантувати своїм страхувальникам інвестиційний дохід у розмірі, не меншому 4% від суми вкладів. Всі грошові накопичення поза цими 4% будуть являтись бонусами та залежать від інвестиційної діяльності страхової організації, з котрою було укладено угоду. Отже, якщо вас зацікавили програми по страхуванню життя, потрібно добре вивчити ринок страховиків та обрати найбільш надійну компанію. Тоді сподівання на додаткові відсотки по вкладам будуть виправдані.

Класичний договір страхування життя


Такий договір переслідує мету забезпечити нащадків у випадку раптової смерті страхувальника. У договорі людина, що страхує своє життя вказує ім’я та реквізити свого вигодоотримувача. Це може бути чоловік, дружина, донька, син чи інші рідні люди страхувальника. У випадку раптової смерті вигодоотримувачу буде нараховано компенсацію згідно умов договору.

Укладаючи із страховою компанією таку угоду, страхувальник може обрати той період, який йому необхідно підстрахувати. Наприклад, період сплати кредитних зобов’язань, період, коли діти лише зростають і навчаються та не можуть самостійно себе забезпечувати.





На правах реклами