Ми у Facebook
18.03.2019, 13:20

За підпал сухого листя штраф сягатиме сорока тисяч гривень

Збільшити відповідальність за спалювання листя пропонують в Україні. Відповідний законопроект зареєстрували у Верховній Раді.
У разі його прийняття штрафи сягатимуть 40 тисяч гривень.

Навесні побільшало пожеж в екосистемах Рівненщини. Підрозділам ГУ ДСНС області інколи доводиться гасити по 7-11 пожеж на добу.



Виїзд на кожну приносить затрати на десятки тисяч гривень. Чимало краян нехтує забороною спалювати суху рослинність. Їх навіть не зупиняє передбачена за це адміністративна і кримінальна відповідальність.

Як уникнути пожежі (+ПОРАДИ)

Адміністративна відповідальність передбачає штраф від 170 до 1500 гривень. На посадових осіб накладається штраф від 850 гривень. При тяжких наслідках підпалів наступає кримінальна відповідальність. Зокрема порушника можуть позбавити волі від п’яти до десяти років. Тому прийняття законопроекту про збільшення штрафів і більші жорсткіші штрафні санкції попереджуватимуть паліїв листя, а відтак порушень буде менше.


Рівнян закликають не спалювати суху траву

При виявленні паліїв листя чи сміття мовчати не варто. Оскільки наслідки такого порушення можуть бути тяжкі: знищення ґрунтів, загибель тварин, а також ймовірна загрозу життю людини. Відтак відразу телефонуйте за номером 102.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:Екологи попереджають: палити суху траву шкідливо для довкілля





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ