Ми у Facebook
24.03.2019, 11:00

Рівненщина: Куди звертатися, щоб змінити місце голосування

Дата президентських виборів наближається, а ви досі не визначилися з місцем для голосування? Дізнатийтеся, як змінити виборчу дільницю для волевиявлення, якщо ви не маєте можливості проголосувати за місцем прописки.
Відділи ведення державної реєстрації виборців - місце куди вам потрібно звернутись для тимчасової зміни місця для голосування.



До відповідного органу потрібно подати певний перелік документів, адже ваше рішення повинно бути вмотивоване:

Причиною зміни може бути службове відрядження, проживання не за місцем реєстрації, робота або навчання у відповідному населеному пункті або державі, перебування на лікуванні тощо. У кожному з цих випадків потрібно подбати про документи, які підтверджують причину. Ними можуть бути довідка з місця навчання чи роботи, договір оренди житла, путівка в санаторій, проїзні документи, довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.

УВАГА!Подбайте заздалегідь про папери, адже термін подачі заяви прозавершується 25 березня.

У заяві виборцю необхідно зазначити номер дільниці чи адресу, за якою він бажає проголосувати. Також слід долучити документи, що підтверджують необхідність тимчасової зміни місця голосування. Під час подачі документів потрібно пред’явити паспорт громадянина України або тимчасове посвідчення громадянина України. Військовослужбовці можуть скористатись посвідченням військового або ж військовим квитком.

До слова, якщо бажаєте проголосувати у місті Рівне зверніться з відповідним переліком документів на вул. Поштову, 2, каб. №9.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Президентські вибори - 2019: відеонагляду не буде

Президентські вибори - 2019: хто має право голосувати?

Президентські вибори - 2019: список кандидатів (+БІОГРАФІЧНА ДОВІДКА, ОНОВЛЕНО)





На правах реклами