Ми у Facebook
20.03.2019, 10:42

На Рівненщині для компенсації «теплих кредитів» спрямували 6 мільйонів гривень

фото з rv.gov.ua/sitenew

Окрім державної підтримки, жителям Рівненщини відшкодовуватимуть відсотки за банківськими позиками ще й з обласного бюджету.
Людям компенсовуватимуть 15 % річних за кредитами на придбання котлів на альтернативному паливі, енергозберігаючого обладнання та матеріалів.

«Цього року на «теплі кредити» для людей з обласного бюджету виділили майже 6 мільйонів гривень. Кошти будуть спрямовані на погашення ставок для позичальників. Окрім того, у 10 районах, 2 містах обласного значення та одній об’єднаній територіальній громаді також запланували відшкодовувати відсотки. Таким чином, позики стануть дешевшими, а відтак доступнішими. А це в цілому має призвести до ще більшої економії енергоресурсів», - прокоментував заступник голови ОДА Олександр Корнійчук.

Аби отримати компенсацію за кредитами, необхідно вже в квітні звернутися до філій Ощадбанку, Укргазбанку.

На Рівненщині кредит компенсують і з державного бюджету. Так, держава відшкодовує тіло кредиту: 20% за придбання «негазових» котлів, 35% – для утеплення індивідуального житла, 40% - для ОСББ і 70% - для отримувачів субсидій, які входять у склад цих ОСББ.

Торік підтримкою держави, області та місцевих громад скористалося майже 5 тисяч позичальників. Люди утеплили свої домівки або ж перейшли на альтернативні джерела енергії.

Про це повідомляє прес-служба Рівненської ОДА, rv.gov.ua.





На правах реклами