Ми у Facebook
23.03.2019, 13:20

Березовий сік: коли збирати і як консервувати?(+РЕЦЕПТИ)

На Рівненщині настала гаряча пора для збору березового соку. Господині шукають рецепти, а господарі заготовляють сировину для смачного та корисного напою.
Сезон збору березового соку щороку розпочинається у різний час. Коли пізня весна, то люди йдуть за соком на початку квітня, а коли тепла - то вже в середині березня сік бутлями везуть на консервацію.

У 2019 рання весна і помірно тепла, тож бруньки у берізок вже набрякають і збір соку розпочався ледве минуло 8 березня.

Цей напій має більш як 30 цінних компонентів, у т.ч. корисні цукри, високий вміст вітаміну С і солей калію, магнію й заліза, органічні кислоти та ферменти, що покращують кровообіг людини й роботу її кишківника, виводять з організму всілякі шлаки.

"ОГО" пропонує підбірку вдалих та смачних рецептів напоїв з соку берези:

Рівнянка ділиться своїм рецептом консервування березового соку

Дача. Сад. Город. Як, коли і де збирати березовий сік (+ РЕЦЕПТИ)

Сезон березового соку: 5 цікавих рецептів






На правах реклами