Ми у Facebook
23.03.2019, 13:53

Рівнянка зніматиме фільм за сучасним українським твором

Планують екранізувати твір Софії Андрухович "Фелікс Австрія".
Стрічка носитиме назву "Віддана".

Історія починається в Станіславові у 1868 році. Доктор Анґер втрачає в пожежі дружину, але вдається врятувати двох дівчат – рідну доньку Аделю і доньку хатніх робітників Стефанію. У момент розпачу доктор вирішує виховувати їх разом.

Минає 25 років. Дівчата виросли і так само нерозлучні, хоча Аделя тепер заміжня. Стефа ж веде господарство, втамовуючи свою пристрасть у кулінарії. Та вони досі не розуміють, хто вони одна одній: сестри та подруги, чи служниця та господиня. У калейдоскопі любові та ревнощів, подвійних смислів та таємниць грань між реальністю і вигадкою остаточно зникає.

Маріанна Янушевич у ролі Стефанії, зображення з film.ua<br />
Маріанна Янушевич у ролі Стефанії, зображення з film.ua


Українку за походженням, служницю Стефанію Чорненько, від імені якої ведеться розповідь, зіграє польська акторка Маріанна Янушевич («Дивізіон 303. Справжня історія», «Стоденка», «Перекладач», «Місто 44» та інші).

Алеся Романова у ролі Адель  Анґер, зображення з film.ua.
Алеся Романова у ролі Адель Анґер, зображення з film.ua.


Роль панянки Аделі Анґер – наполовину польки, наполовину німкені, гратиме випускниця акторського курсу першої української кіношколи Ukrainian Film School акторка Алеся Романова («Школа»), для якої це стане дебютом у повнометражному кіно.

Роман Луцький у ролі  Петра Сколика, чоловіка Аделі, зображення з film.ua
Роман Луцький у ролі Петра Сколика, чоловіка Аделі, зображення з film.ua


А головну чоловічу роль – скульптора Петра Сколика, чоловіка Аделі – виконає Роман Луцький («Брати. Остання сповідь», «Сторожова Застава», «Секс і нічого особистого»).




Режисер-постановник фільму «Віддана» - Христина Сиволап, для якої це дебютна робота в повнометражному кіно.

«Для мене це історія у першу чергу про позбавлення ілюзій. Про те, наскільки сильним може бути бажання людини триматися за створений власною підсвідомістю світ. Головна героїня Стефа знаходиться у пастці любовного трикутника між своєю названою сестрою Аделею та її чоловіком Петром. Їхні стосунки сповнені ревнощів, взаємозалежності та романтики. Стефа живе в ілюзії, що її відданість і дивна любов є життєво необхідними для сестри, якій вона водночас служить. Іронія в тому, що ця самовідданість в значній мірі шкодить існуванню обох залучених сторін – того, хто служить, і того, хто це приймає, – зазначає Христина Сиволап. – Гумор, еротичні сцени та сексуальний підтекст також додадуть драмі пікантності».

зображення з film.ua
зображення з film.ua


За повідомленням Film.Ua Group, film.ua.

Христина Сиволап родом із Рівного.

Христина Сиволап відома короткометражкою на мільйон гривень – “Давай не сьогодні”, яку зняла у 2013 році. У 2015 році робота рівнянки виграла короткометражний конкурс на італійському кінофестивалі Triest Film Festival а у Львові на “Wiz-Art” стрічка отримала приз глядацьких симпатій.

Також була режисером однієї зі знімальних груп серіалу "Тато Ден".





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ