Ми у Facebook
24.03.2019, 10:00

Біля Рівного побудують крематорій та собачий притулок?

Фото ілюстративний

Нове кладовище, а також перші у Рівненському районі крематорій, колумбарій та притулок для тварин можуть збудувати в Шпанівській об’єднаній територіальній громаді.
У Рівненському районі можуть збудувати крематорій, колумбарій та притулок для тварин. Нещодавно відповідне розпорядження про розроблення детального плану території розміщення цих об’єктів підписав голова Рівненської райдержадміністрації Володимир Пилипчук.

Притулку для собак у Рівному виділили землю

«Ці об’єкти вже передбачені у генеральному плані громади. Їхнє будівництво можливо у санітарно-захисній зоні сміттєвого полігону. Адже там немає житлової забудови», - коментує голова Шпанівської об’єднаної територіальної громади Микола Столярчук.

За словами голови Рівненської райдержадміністрації Володимира Пилипчука, притулок, який незабаром можуть збудувати на території Шпанівської ОТГ у Рівненському районі, передбачатиме не лише утримання безпритульних тварин.

«Там планують збудувати і так званий «готель для тварин». У ньому буде можливо залишати своїх домашніх улюбленців на час від’їзду. Вищезгадані об’єкти важливі й тим, що і в Рівненському районі, і в області, вони можуть бути першими», - каже голова Рівненської райдержадміністрації Володимир Пилипчук.

Хто облаштує собачий крематорій?

Під час наступного засідання сесії Шпанівської ОТГ планується розгляд питання щодо виділення коштів на розроблення містобудівної документації. Громадські слухання з приводу розміщення цих об’єктів на території ОТГ вже відбулися.

ДОВІДКА:

КОЛУМБАРІЙ (лат. — голубник) Місце масового поховання в урнах, розміщених у спеціальних невеликих нішах (локулі), які влаштовувались в катакомбах або в стінах наземних усипалень після кремації. Розташовуючись кількома ярусами вони нагадували гнізда голубів, що й зумовило назву.





На правах реклами