Ми у Facebook
26.03.2019, 16:37

Батько Павла Гриба повідомив, що його син може померти

фото з prm.ua.

В українського в’язня серйозні проблеми зі здоров’ям.
Павло Гриб потребує невідокладної операції. Якщо її не зробити, то може виникнути внутрішня кровотеча й юнак може померти.

Про це в ефірі "Прямого" розповів батько політв'язня Ігор Гриб.

"Для Павла не суттєво, рік чи два. Якщо він залишиться там зараз і йому не зроблять операцію - він помре. Цинізм всієї ситуації в тому, що до російської сторони донесено суть ситуації з хворобою - смертельна небезпека. Що Павлу потрібна операція - донесено", - розповів батько політв'язня.



Відео належить телеканалу Прямий.

Професор з України відвідував Павла, а також роз’яснив російським лікарям, правоохоронцям всю небезпеку відсутності необхідної допомоги. Він також додав, що Павло оголосив голодування для того, щоб йому надали хоча б мінімальну медичну допомогу.

За словами Ігоря Гриба, Синдром портальної гіпертензії - це невиліковна вроджена хвороба, якою його син хворіє з дитинства. Простими словами - це низка хвороб, зворотна вена, що подає кров, печінка, селезінка, шлунок.

Про це повідомляє телеканал Прямий.

Павло Гриб зник 24 серпня 2017 року у Білорусі. Він розповів, що на автостанції Гомеля його викрали невідомі люди в цивільному і передали іншим невідомим людям в лісі. Понад добу його тримали в приміщенні без вікон, після чого відвезли до Смоленської області, де оформили арешт.

В кінці березня 2019 року стало відомо, що Павлу Грибу присудили 6 років позбавлення волі.

Відразу в залі суду Гриб оголосив голодний протест. Низка ЗМІ повідомила, що Гриб офіційно повідомив про початок голодування, написавши про це заяву.





На правах реклами