Ми у Facebook
28.03.2019, 10:40

Рівняни коментують обіцянку уряду

Виявляється, що допомога багатодітним сім’ям - поки що обіцянка.
Про це на своїй сторінці у мережі Фейсбук написав Віталій ГОЛУБЄВ, секретар Національної спілки журналістів України, викладач кафедри журналістики Національного університету “Острозька академія”,керівник Школи універсального журналіста, головний редактор Видавничого дому “ОГО”:

Вчора на редакційну електронну пошту надійшов прес-реліз Міністерства соціальної політики. Процитую: "З 1 квітня 2019 року в Україні збільшується допомога багатодітним сім’ям. Уряд виплачуватиме батькам на кожну третю і наступну дитину щомісяця 1 700 грн. Виплати здійснюватимуться до тих пір, поки дитині не виповниться 6 років. Доплата стосується не лише тих, хто народив чи народить дитину цьогоріч. Кожна сім’я, яка має посвідчення багатодітної, має змогу з 1 квітня оформити додаткову допомогу на дитину".

Як батько трьох дітей я вирішив скористатися можливістю і подати заяву одним із перших. Завітав до Рівненського міського управління соціального захисту. Показав роз'яснення прес-служби профільного міністерства, яке нам надіслали для публікації:

"Для того, щоб оформити допомогу на дитину, мамі або татові слід звернутися у найближче відділення соціального захисту населення і написати Заяву на отримання грошей. При собі також потрібно мати оригінал та копію посвідчення багатодітної сім’ї, без якого оформити допомогу буде неможливо, та свідоцтва про народження дітей".

.

❗ Як ви думаєте, що мені відповіли? Правильно. Мені дуже ввічливо пояснили, що теж чули про урядову ініціативу... по телевізору. Постанови - немає. Роз'яснення про механізм її реалізації - немає. Навіть якщо все швидко з'явиться - виплати на квітень уже сформовані.

А ще не виключено, що коли з'явиться офіційний документ - туди внесуть одну маленьку правочку: "за умови, що дохід на одного члена сім'ї не перевищує..." І виявиться, що далеко не кожна сім'я зможе обіцяну допомогу отримати.

Так чи інакше, поки що проанонсована "соціальна ініціатива" уряду - лише обіцянка і не більше. Звісно, будемо сподіватися, що все запрацює з 1 квітня. Попри те, що це - День сміху. І наступний день після дня виборів. І залишилось два з половиною робочих дні.

Вірите?


І це викликало неабияке обговорення. Ось кілька ключових реплік, які демонструють реакцію рівнян:

Ольга Валькова Не грайте в азартні ігри з державою. Ми теж багатодітна сім'я, але жодної копійки від держави ніколи не отримували. Навіть коротким днем не могла скористатися- до відпустки його не додавіали, а по-іншому ніяк...

Oksana Carenko
Не вірю в такі обіцянки від держави, тим більше перед виборами(( Хоча непроти була б на сина отримувати певну суму. І ми також не користуємося пільгами від держави для багатодітної сім'ї....

Юлічка Орел Давно в такі обіцянки не вірю... На фоні виборів - і піар. Так і з пенсіями ... Не віриться, що в нашій державі щось зміниться...

Tanja Letaiv
Наживка перед виборами!

Нагадаємо, у Пенсійному фонді запевнили, що пенсіонерам Рівненщини на 100% профінансували «монетизовані» субсидії за березень





На правах реклами