Ми у Facebook
01.04.2019, 15:20

Що зміниться у квітні 2019: тарифи, новий президент та військовий призов

Зміни, що відбудуться у квітні 2019 принесуть підвищення доплат військовим на передовій, українці оберуть нового президента, розпочнеться весняний призов...

ВИБОРИ


До 10 квітня року ЦВК повинна повідомити остаточні результати виборів президента 2019. Якщо жоден кандидат не набере абсолютної більшості голосів виборців (а це 50% + 1), буде прийнято рішення про проведення другого туру. Він повинен відбутися у неділю, 21 квітня.

ТАРИФИ ТА СОЦВИПЛАТИ

Українцям у квітні перерахують завищені платіжки за газ. Нацкомісія вимагає від ще чотирьох облгазів провести перерахунок споживачам до 12 квітня. Раніше регулятор зобов’язав перерахувати платіжки Вінницягаз, Волиньгаз і Київоблгаз.

З 1 квітня члени багатодітних сімей ймовірно почнуть отримувати щомісячну доплату по догляду за дитиною до 6 років починаючи з третьої. Вона становитиме 1 тис. 626 грн на місяць на одну дитину.

Кінець опалювального сезону припадає також на квітень. У зв’язку з різким підвищенням температури зовнішнього повітря (середньодобове значення становило значно вище +8 С), з урахуванням прогнозів щодо очікуваних температур на найближчі дні, а також з метою недопущення нераціонального споживання природного газу, у Рівному вирішили завершити опалювальний сезон 2017-2018 років 6 квітня. Цього року "Теплоенерго" ще не анонсувало про завершення опалювального сезону.

МЕДИЦИНА

З квітня медпрепарати за програмою "Доступні ліки" можна буде отримати виключно за електронним рецептом. Це означає, що з 1 квітня МОЗ припиняє фінансування пацієнтів, які не підписали декларацію з сімейним лікарем.

АРМІЯ

- 1 квітня стартує весняний призов 2019, який триватиме до 30 червня.
- З 1 квітня в Україні підвищать доплату військовослужбовцям, які перебувають у зоні ООС. З 1 квітня снайпери, десантники, військові гірничо-штурмових бригад отримають по 24 тис. грн, якщо вони знаходяться на передовій.

До слова,

з 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів у 22 областях України, в тому числі й на Рівненщині.





На правах реклами