Ми у Facebook
03.04.2019, 16:37

“Критика”— одне із найавторитетніших видань не лише в Україні

Нещодавно, у Рівному, в книгарні “Є”, відбулася бесіда, яка стосувалася одного із найзнаніших українських часописів.
“Критика” - часопис, заснований понад 20 років тому, став одним із видань, який має значний вплив на думки в Україні. І не тільки:



"Критика" є виданням, яке займає особливу позицію серед схожих видань Центрально-Східної Європи. Свого часу доводилося ознайомитися з кількома подібними журналами у Польщі. Однак, вони не схожі на “Критику”. Адже на сторінках українського видання уміщені не лише тексти з аналізом багатьох соціально-культурних процесів. Своєрідною «родзинкою» журналу стають дискусії, які розгораються між знаними інтелектуалами. А це впливає на становлення нових точок зору на сучасність, розуміння соціальних, політичних, культурних тенденції”, - розповідає один із авторів “Критики” Дмитро Шевчук.

За його словами, крім іншого, на сторінках “Критики” можна побачити рецензії та анотації до нових видань. А ще часопис відкритий для нових авторів та якісних текстів.



“Зізнаюся, що “Критика” значною мірою вплинула на формування мого світогляду. Адже від початку заснування часопису там друкувалися тексти тих, хто вважається ледь не інтелектуальними “ґуру”: Григорій Грабович, Юрій Андрухович, Максим Стріха, Микола Рябчук, Ярослав Грицак та інші. І спочатку здавалося, що неможливо, аби моя стаття посіла своє місце поряд з їхніми. Проте, ще навчаючись в аспірантурі, я подав свій текст на розгляд редколегії. І приємною несподіванкою було те, що його схвалили. Хочу відзначити, що попри усю серйозність видання, співпрацюється з редакцією легко”, - говорить Дмитро Шевчук.



Важливо додати, що “Критика” - це не лише часопис, але й окремішнє видавництво, яке видає публіцистичні та наукові видання.



Дмитро Шевчук - доктор філософських наук, професор, проректор Національного університету «Острозька академія», Досліджує проблеми сучасної політичної філософії, методології гуманітарних наук, соціокультурні процеси у Центрально-Східній Європі.





На правах реклами