Ми у Facebook
04.04.2019, 12:40

Передвиборні програми: Що обіцяє Петро Порошенко

21 квітня відбудеться другий тур президентських виборів.
У президентській гонці зійдуться два кандидати - діючий президент Петро Олексійович Порошенко та Володимир Олександрович Зеленський.

На сайті ЦВК розміщено передвиборні програми усіх кандидатів, "ОГО" пропонує ознайомитися з планами та ініціативами обох претендентів на президентське крісло.

ВЕЛИКА ДЕРЖАВА ВІЛЬНИХ І ЩАСЛИВИХ ЛЮДЕЙ, таку назву носить передвиборна програма Петра Порошенка. Основні пункти(витяги):

Про Євросоюз і НАТО:

- Наша місія – вступ до Євросоюзу і НАТО. Лише повноправне членство в Європейському Союзі та Північноатлантичному альянсі остаточно і безповоротно гарантує нашу українську державну незалежність, нашу українську національну безпеку.

У 2023 ми подамо заявку на вступ до ЄС, отримаємо і почнемо виконувати План дій щодо членства в НАТО. Завдяки членству в ЄС і НАТО забезпечимо:
-високі стандарти життя людей;
-верховенство права і рівні правила для всіх;
-допомогу в розвитку економіки всієї держави і регіонів;
-доступ до найбільшого світового ринку;
-безпеку і захист держави, бо основний принцип НАТО – це «один за всіх, всі за одного».
До ЄС і НАТО ми вступимо як країна – регіональний лідер. Упродовж наступних 5 років Україна має стати:
-лідером аграрного сектору в Європі;
-одним із п’яти нових глобальних лідерів ІТ-сектору;
-регіональним лідером індустріального розвитку;
-транспортним хабом Східної Європи;
-однією з десяти найбільш відвідуваних країн Європи під гаслом «Модна країна, яку відкриває світ».

Екзит-пол: Зеленский набирає - 30,4%, Порошенко другий [+Фото]

Армія та безпека:

- Ми завершимо створення щільної системи протиракетної та протиповітряної оборони. На часі – докорінна модернізація українського флоту і повітряних сил.
- Ми піднімемо рівень соціального забезпечення наших військовослужбовців, розширимо підтримку родин учасників бойових дій.

- Мир – це повне відновлення територіальної цілісності, суверенітету і незалежності України. Мир – це беззаперечне визнання Москвою нашого права йти своїм шляхом.
- Ми продовжимо лінію на відновлення територіальної цілісності України, повернення окупованих територій Донецької та Луганської областей і Криму політико-дипломатичним шляхом, забезпечуючи єдність проукраїнської коаліції у світі, використовуючи інструмент санкцій та механізм міжнародної місії ООН на всій території окупованого Донбасу.

Соціальна сфера:

- Подолання бідності – основне завдання, від реалізації якого залежить виконання нашої візії України як великої держави щасливих людей. Ми повинні зосередити соціальну підтримку на найменш забезпечених верствах населення, як-то самотні люди похилого віку, особи з інвалідністю, багатодітні сім’ї.

- Інвестиції в освіту спрямуємо на підвищення оплати праці вчителів і викладачів, а також на можливості їхнього постійного професійного вдосконалення. Зокрема, йдеться про навчання передовим методикам за кордоном із обов’язковим використанням набутих знань в Україні. Сприятимемо залученню до роботи в українських школах носіїв англійської мови.

- Продовжимо політику підтримки української мови як єдиної державної. Розширимо підтримку культурних проектів – кіно, музики, книги та інших напрямів. Буде підтримано розвиток місцевих закладів культури, які стануть сучасними центрами розвитку громад.

Чи відбудуться дебати між Зеленським та Порошенком?

Економіка України:

- Ми спрямуємо зусилля на залучення інвестицій і сприяння експорту продукції з високим рівнем доданої вартості. Окремий пріоритет – підтримка української науки і сприяння її тіснішій взаємодії з реальним сектором.

- ІТ-сектор уже допомагає Україні збільшити частку креативного середнього класу, що важливо для стабільності, стійкості економіки і країни загалом, для демократії. Але, щоб стати справжнім лідером у цьому секторі, від надання послуг та аутсорсингу, ми сприятимемо перетворенню сектору на креативну індустрію із постійним збільшенням його внеску у вітчизняну економіку.

-Збільшення чисельності населення світу створює величезну нішу для України як глобального аграрного лідера. Але справжнє лідерство можливе лише за умови, коли експорт переробленої продукції буде значно перевищувати продаж сировини. Саме на створення переробних підприємств, розвиток інфраструктури для виробників сільськогосподарської продукції і захист прав власників спрямовані першочергові кроки для розвитку агросектору.

З повним текстом передвиборної програми кандидата у президенти Петра Порошенка можна ознайомитися на сайті Центральної виборчої комісії України.





На правах реклами