Ми у Facebook
07.04.2019, 08:00

Митрополит очолить святкову літургію у Покровському соборі

У неділю, 7 квітня, православні християни відзначають велике свято - Благовіщення Пресвятої Богородиці. В цей день до Рівного завітає очільник ПЦУ.
В день свята Благовіщення Пресвятої Богородиці, на запрошення архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона, Рівне відвідає Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній.


До Рівного їде Президент України та митрополит Епіфаній

Предстоятель Української Православної Церкви очолить урочисту Божественну літургію та молебень у Свято-Покровському соборі (вул. Соборна, 6).


Сьогодні Україна отримала церковну незалежність (+ФОТО, ВІДЕО)

Цього дня до кафедрального храму буде привезена копія чудотворної ікони Божої Матері «Милостива», яка написана в монастирі Кікос (о. Кіпр).

Початок богослужіння о 9.30 год.

ДОВІДКА:

Автором Ікони Божої Матері, званої "Милостивою" (Кікською) вважається святий євангелист Лука. Назву свою "Кікотіса" вона отримала від гори Кікос, що на острові Кіпр. У місцевому монастирі, розташованому на горі, вона нині й зберігається. За переданням, перш ніж потрапити на острів Кіпр чудотворний образ Богородиці довго мандрував: спочатку знаходився в одній з перших християнських громад в Єгипті, потім був перевезений до Константинополя, де залишався до часу Олексія Комніна (кінець XI - початок XII століття). На острів Кіпр ікону доставив старець Ісая, який отримав Божественне одкровення на виконання цієї місії. З моменту прибуття на острів ікона стала відома численними чудесами, що відбувалися навколо неї. Відтоді до обителі Богоматері Милостивої з усього світу стікаються люди з різними недугами і отримують зцілення за своєю вірою. У чудотворну силу святої ікони вірять не лише християни, але й іновірці, які часто звертаються до неї в бідах і хворобах.

Що говорять в Рівному про Предстоятеля ПЦУ (+ВІДЕО)





На правах реклами