Ми у Facebook
09.04.2019, 12:00

ПАТ «Рівнегаз» показово перевірив якість газу

Рівняни мають право платити лише за спожиту енергію, а не за кубометри газу. Сайт 104.ua закликав Нафтогаз України і облгази зробити аналізи газу на родовищах і в трубах по всій Україні. Сьогодні, 9 квітня, «Рівнегаз» прйняв виклик, і на одній з найбільших ГРП Рівного було взято забір газу на аналіз.
У прямому ефірі, наживо, відбувався забір газу на газорозподільній підстанцій №28, що знаходиться у мікрорайоні «Північний», що у Рівному. Процедура здійснювалась в присутності преси та громадськості. Газ забрали в резервуар за 5 хвилин, спеціальну колбу міцно закупорили і забрали в лабораторію на аналіз.

Як не стати жертвою шахраїв та розпізнати працівника «Рівнегазу»

- Ми перебували на ГРП №28, що знаходиться у мікрорайоні Північний у Рівному. Через неї відбувається газопостачання на велику частину осель мікрорайону Північний , а це більше 20 тисяч помешкань. Сам відбір газу ми здійснюємо кожного тижня, і перевіряємо в лабораторії, яка акредитована Рівненським науково-виробничим центром стандартизації, метрології та сертифікації. Ми порівнюємо дані з тими результатами, які ми отримали від управління магістральних газопроводів і у випадку, якщо в нас є якісь відхилення, ми маємо право ініціювати позачергові перевірки чи інші процедури пов’язані з поставкою неякісного газу. Озираючись на досвід перевірок, ми ні одного разу не отримали результат, коли калорійність газу, тобто енергетична його складова, була нижча від встановленої норми, - зауважив головний метролог ПАТ «Рівнегаз» Олексій Степанович Тарасюта.

До кінця сьогоднішнього робочого дня споживачі зможуть дізнатися який газ вони споживають.

Нагадаємо, газовики стверджують, що природний газ, який надходить жителям Рівненщини відповідає усім вимогам.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ