Ми у Facebook
11.04.2019, 17:20

Турчинов заявив, що Росія й далі готує вторгнення в Україну

фото з prm.ua.

Секретар РНБО Олександр Турчинов зробив таку заяву під час 12-го Київського форуму безпеки
Турчинов переконує - найбільша небезпека полягає в тому, що Російська Федерація не зупиняється на здобутих окупованих територіях:

"Ми бачимо, як останні роки дуже швидко розбудовується військова інфраструктура вздовж українського кордону. Це для нас дуже серйозна небезпека. Тому що, мільярдні ресурси вкладаються в військові інфраструктурні проекти. Відновлюються аеродроми, які може використовувати штурмова і армійська авіації. Створюються інфраструктурні проекти, які дозволяють швидко перекидати величезні за чисельністю військові підрозділи до нашого кордону. Створюються військові бази і бази зберігання військової техніки. І цей процес не припиняється ні на одну добу", - наголосив Турчинов.



Секретар РНБО переконує: на схід від України знаходиться 8 армія Південного військового округу ЗС РФ, на півночі - 20 армія ЗВО ВС РФ.

Росіяни приберегли у резерві 1 танкову армію, 49 і 58 загальновійськові армії.

"Для забезпечення наступу, яке готується, я підкреслюю - готується Російською Федерацією, будуть використовуватися 6 і 4 армії Військово-космічних сил ЗС РФ: вони розмістили уздовж нашого кордону вісім ракетних бригад. Для наступу на можливому театрі військових дій в Україні готуються чотири дивізії і п'ять бригад Повітряно-десантних військ ЗС РФ, п'ять бригад і один полк морської піхоти ", - перерахував він.

Турчинов переконаний - цей ресурс Росія вважає недостатнім, так як в Південному військовому окрузі почалося формування шести резервних, так званих козацьких дивізій.

Крім цього, можуть застосувати Чорноморський флот, Каспійську флотилію і 22-й армійський корпус з Криму.

Понад то, під час Форуму Турчинов переконує, що існує загроза для Європейського Союзу, для майбутнього Європи. Адже велетенські ресурси, які використовує Росією на розбудову військової машини, на думку секретаря РНБО, рано чи пізно вони будуть використані у масштабній європейській війні.

Про це повідомляє телеканал Прямий.





На правах реклами