Ми у Facebook
13.04.2019, 10:40

Чи з’явиться у Рівному хоспіс?

Виявляється, такий заклад у місті давно потрібен.
Уже доволі довго обговорюють питання про створення хоспіса в Рівному, однак зараз це питання тільки на стадії вирішення:

“Поки що немає приміщення для цього. Ми планували створити хоспіс на базі колишнього дитячого відділення у лікарні №2 (колишня “Залізнична лікарня”, - Авт.), але сама будівля згаданого відділення належить “Укрзалізниці”, ми з цією будівлею нічого робити не можемо. Якщо організувати відділення на кілька ліжок і назвати “хоспісом”, то це буде робота “для пташечки”. Рішення про створення хоспісу в Рівному було прийнято ще минулого року. Але процес призупинився на питанні будівлі. Хоспіс, якщо його створювати за усіма нормами, то він має бути в окремо розташованій будівлі. І колишнє дитяче відділення дуже добре для цього пристосоване. Але доки його не передадуть у власність громади, ми поки нічого зробити не можемо”, - зазначає начальник управління охорони здоров’я Рівненського міськвиконкому Віктор Іськів.

За його словами, створення подібного закладу є актуальною потребою для міста уже кілька років. Наприклад, у Рівненському районі відкрили хоспіс, він потрібен у Рівному. Необхідно, аби невиліковно хворі люди останні миті свого життя провели у нормальних умовах, могли отримати вчасно необхідне знеболення, домашні умови для деяких станів не завжди оптимальні. Хоспіси спрямовані на допомогу таким пацієнтам.

Довідка: Госпіс (англ. Hospice), або хоспіс — медичний заклад, в якому перебувають важкохворі з прогнозованим летальним наслідком. У закладі працює переважно середній та молодший медичний персонал, доступ до пацієнтів відкритий для родичів та друзів. Основна мета перебування в госпісі — полегшити останні дні життя пацієнтів (Вікіпедія).

Нагадаємо, на базі Дядьковицької районної лікарні №2 відкрили відділення паліативної та хоспісної медицини. Відділення, яке одночасно може прийняти 12 пацієнтів, створили 1 жовтня 2018 року.





На правах реклами