Ми у Facebook
13.04.2019, 12:40

Більшість безробітних у Рівному мають вищу освіту

І це не єдина особливість щодо працевлаштування у місті та області.
Сімдесят відсотків рівнян, які не мають роботи, мають диплом про вищу освіту. Про це повідомив Іван Ткачук — директор Рівненського обласного центру зайнятості. Одна із причин такої ситуації — це те, що існує певна розділеність між теорією та практикою — коли випускник приходить на підприємство, а там діють інші норми та принципи виробництва або праці, ніж ті, яких навчали у вузі. Одним із варіантів вирішення цієї проблеми є дуальне навчання, де навчальна програма побудована таким чином, що великою мірою увага приділяється саме практичній стороні професійної майстерності.


Іван Ткачук та Михайло Кривко
Іван Ткачук та Михайло Кривко


Іван Ткачук також розповідає, що чимало людей не лише їдуть на заробітки за кордон, але й багато хто повертається на Батьківщину. Керівник обласного центру зайнятості розповідає, як свого часу розмовляв із мешканцем міста Корець, який повернувся із заробіток за кордоном. І чоловік, який за межами країни працював будівельником, переконаний, що хоче надалі мати роботу на рідній землі, але йому потрібне нормальне місце праці. Інший безробітний — сварщик із міста Костопіль теж не має наміру покидати межі України і готовий працювати у Рівному, йому потрібне житло.


Іван Ткачук підписує Меморандум
Іван Ткачук підписує Меморандум


До речі, для вирішення подібних проблем у обласному центрі зайнятості є фахівці соціального супроводу, які допомагають вирішити ті чи інші негаразди, аби люди могли знайти роботу. Наприклад, можуть допомогти відшукати місце в садочку для дитини, аби матір змогла почати працювати. Також Рівненщина — одна із областей, де почав працювати кар’єрний радник, який проконсультує, як оптимально знайти нову дорогу у житті.

Для того, аби мешканці безробітні Рівненщини могли швидше знайти своє місце праці, вчора, 10 квітня, відбулося підписання Меморандуму про співробітництво між Рівненським обласним центом зайнятості та Рівненським обласним об’єднанням організацій роботодавців “Роботодавці Рівненщини”.



Свої підписи під документом поставили Іван Ткачук — директор Рівненського обласного центру зайнятості та Михайло Кривко — голова Рівненського обласного об’єднання організацій роботодавців “Роботодавці Рівненщини”.





На правах реклами