Ми у Facebook
16.04.2019, 10:20

Перші фото з Нотр-Даму після пожежі(+ФОТО, ВІДЕО)

Нагадаємо, французьким пожежникам вдалося взяти під контроль пожежу в Соборі Паризької Богоматері в Парижі, яка розпочалася 15 квітня пізно ввечері.
Кам’яна частина Собору Паризької Богоматері вціліла після пожежі, яка розпочалася в понеділок ввечері. Як повідомляє "Європейська правда", про це свідчать фотографії, опубліковані сьогодні вранці на сайті leparisien.fr.

На зображеннях можна побачити діру у стелі над нефом, де обвалилися дерев’яні перекриття, але загальна структура будівлі добре збереглася.

Фото: leparisien.fr
Фото: leparisien.fr


У нефі лежать на землі залишки згорілих конструкцій, але хрест залишається неушкодженим.Раніше стало відомо, що із собору вдалося врятувати частину святинь, в тому числі терновий вінець Ісуса Христа і туніку святого Людовіка.





Периметр навколо собору досі оточений, пожежні залишаються на місці, але заявлють, що загрози повторного займання вже немає.





Пожежникам вдалося зберегти 850-річну головну кам'яну споруду готичної будівлі, включаючи дві її вежі, але шпиль і дах повністю згоріли і обвалилися.





На правах реклами