Ми у Facebook
20.04.2019, 12:00

В Україні з’явився банк грудного молока

фото з dity.ogo.ua

На базі Перинатального центру міста Києва запрацювала професійна лабораторія, в якій збирають, досліджують, обробляють і зберігають донорське грудне молоко.
Безпечне грудне молоко доставляють дітям, які з медичних або інших причин не можуть харчуватись молоком матері.

З моменту запуску Банку грудного молока (1 березня 2019 року) фахівці зібрали, дослідили та обробили близько 40 літрів донорського молока і понад 20 малюків отримали необхідне харчування.

Увесь процес ретельно контролюється на кожному етапі. Спеціалісти Перинатального центру пройшли навчання та низку тренінгів в провідних закордонних клініках.

Скористатися грудним молоком з Банку можуть маленькі пацієнти стаціонару Перинатального центру та інших лікувальних закладів міста Києва за призначенням лікаря-неонатолога.

Донором грудного молока може стати лише здорова жінка в період лактації, яка годує власну дитину і може поділитися молоком з немовлятами, які його потребують. Вона проходить спеціальні обстеження та здає необхідні аналізи. Спеціалісти Банку грудного молока проводять із нею обов’язкову співбесіду та анкетування щодо способу життя, історії інфекційних хвороб, поточного стану здоров’я.

Про це повідомляє прес-служба МОЗ України, moz.gov.ua.

Дізнайтеся, які послуги мають надавати сімейні лікарі. А також, що змінилося для пацієнтів з квітня





На правах реклами