Ми у Facebook
16.04.2019, 16:00

У Рівному не вистачає шкіл через погане планування

фото з my.rv.ua.

Таку заяву зробили в Міністерстві регіонального розвитку будівництва та житлово-комунального господарства України.
У великих містах майже усіх регіонів України є проблема нестачі шкіл та дитячих садків. Причиною є видача органами місцевого самоврядування дозволів на житлове будівництво без належного забезпечення їх об’єктами соцінфраструктури.

Таку заяву зробив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе на засіданні Координаційної ради з питань впровадження реформ у сфері освіти під головуванням Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана в Дніпрі.

«Ми взяли інформацію Інституту освітньої аналітики — приблизно 50% міських шкіл переповнені – з 2-ма, а інколи навіть 3-ма змінами та переповненими класами – більше 27 учнів в класах. Є міста, де майже 100% шкіл переповнені. Ми зробили аналіз ситуації в обласних центрах України і бачимо: де ведеться активне будівництво житла — дуже повільно будується соціальна інфраструктура, зокрема школи та дитячі садки. Така тенденція простежується майже в усіх обласних центрах України, найгірша ситуація — у Рівному, Чернігові, Луцьку, Тернополі та Києві. Тому питання до місцевих органів влади – чому видаються дозволи на будівництво житлових комплексів без належного забезпечення соціальною інфраструктурою», — сказав він.

За його словами нестачу закладів освіти спровокувала відсутність актуальної містобудівної документації на місцях та контролю відповідності детальних планів території генпланам населених пунктів.

Крім того, від підкреслив, що дуже часто містобудівні умови та обмеження на місцях видаються з порушеннями.

«Тобто, це зловживання посадових осіб місцевих органів самоврядування, а саме головних архітекторів. Вони досі видають містобуди за старими ДБН щодо планування територій, посилаючись на судові позови. Це абсолютно незаконно», — наголосив Лев Парцхаладзе.

Про це повідомили з Міністерства регіонального розвитку будівництва та житлово-комунального господарства України, minregion.gov.ua.

За кожною школою Рівного тепер закріплені кілька вулиць, мешканці яких будуть там навчатися.

МОН надало роз’яснення про прийом дітей у перший клас.





На правах реклами