Ми у Facebook
17.04.2019, 16:00

Рівненщина та Волинь отримають десятки мільйонів за сусідство з РАЕС

На фінансування заходів соціально-економічної компенсації ризику населення, яке проживає у зоні спостереження Рівненської атомної електростанції у 2019 році уряд спрямував 29,9 млн грн державної субвенції.
В цілому, прилеглим до діючих АЕС територіям цьогоріч уряд виділив 137 млн 499,5 тис грн.

За результатами наради з питань розвитку атомної енергетики, що відбулася в березні на ХАЕС, 4 квітня Президент України Петро Порошенко підписав Указ «Про заходи з підтримки розвитку ядерної енергетики та підвищення рівня безпеки у сфері використання ядерної енергії», який відновлює компенсацію ризиків громадам від сусідства з АЕС, призупинену торік.

Мешканців Рівненщини просять не панікувати

Відповідно до Постанови КМУ №288 від 3.04.19 «Про внесення змін до Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансування заходів соціально-економічної компенсації ризику населення, яке проживає на території зони спостереження» територіальні громади регіону розташування Рівненської АЕС у поточному році отримають субвенцію в розмірі 29,9 млн грн.

Субвенції на соціально-економічну компенсацію ризику населення зони спостереження Рівненської АЕС є додатковим ресурсом, який з 2010 року сприяє сталому економічному розвитку Рівненщини та Волині. Варто також відзначити, відповідно до законодавства тариф на електроенергію для населення 30-кілометрової зони спостереження АЕС на 30% менший від діючого в країні.

На Рівненщині впродовж тижня звучатимуть сирени

Отож, розподіл державної субвенції бюджетам адміністративно-територіальних одиниць зони спостереження РАЕС у поточному році становить:

Обласні бюджети:
- Рівненської області – 6 млн 427,8 тис грн;
- Волинської області – 2 млн 564,7 тис грн;

Районні бюджети:
- Володимирецького району – 9 млн 73,5 тис грн;
- Сарненського району – 558,8 тис грн;
- Костопільського району – 141 тис грн;
- Маневицького району – 6 млн 712,9 тис грн;
- м. Вараш – 4 млн 496,2 тис грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:Рівненська АЕС планує перейти з російського палива на американське





На правах реклами