Ми у Facebook
17.04.2019, 16:42

Голові "Нафтогазу" знову пригрозили звільненням

фото з epravda.com.ua.

Коболєву вкотре натякають, що у нього можуть забрати посаду.
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман звертатиметься щодо відставки глави НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва, якщо "Нафтогаз" не знизить за тиждень, до 24 квітня, ціну на газ для населення.

Про це глава уряду заявив на засіданні Кабінету міністрів 17 квітня.

"Або НАК "Нафтогаз України" встановлює ціну нижче 8,55 грн/ кубометр з 1 травня і повідомляє про це всім українцям до 24 квітня, або я ініціюю відставку керівника" Нафтогазу "і буду просити уряд підтримати мою позицію", - зазначив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Перед цим "Нафтогаз" звертався до урядовців з проханням знизити ціну на газ, що відпускається для потреб населення, скасувавши затверджене Кабміном положення про ПСО, що передбачає підвищення ціни на газ для населення з 1 травня 2019 року. Чи змінивши це положення.

У "Нафтогазі" повідомляють, що згадане положення, зокрема, визначає, що ціна "Нафтогазу" на газ для роздрібних постачальників газу населенню, виробників теплової енергії та інших захищених категорій споживачів із 1 травня 2019 підвищиться на 15% до рівня 7184,8 грн за 1 тис. куб. м (без урахування ПДВ і витрат на транспортування і розподіл).

"Нафтогаз" переконує, що ринкова ціна газу на травень, опублікована станом на 16 квітня Українською енергетичною біржею, становить 6,800 тис. грн за 1 тис. куб. м із ПДВ, або на 27% нижче ціни, розрахованої за Положенням про ПСО.

У компанії зазначають, ухвалена 3 квітня постанова Кабміну №293, заявлена урядом як дозвіл "Нафтогазу" продавати газ населенню нижче ціни ПСО, насправді позбавляє такої можливості.

Про це повідомляє Економічна правда, epravda.com.ua.

Ще місяць тому, у березня, в Уряді натякали: продовжувати контракт з головою правління “Нафтогазу” не збираються.

Російський "Газпром" різко збільшив обсяги транзиту газу через газотранспортну систему України.





На правах реклами