Ми у Facebook
18.04.2019, 11:20

Сила меценатів: На відбудову Нотр-Дам де Парі жертвують мільйони

Пожежа у Соборі Паризької Божої Матері сколихнула увесь світ. Пам'ятка, якій більше восьмиста років в один момент спалахнула і ледве не згоріла до тла. Заможні родини Франції відразу ж зголосились рятувати "серце Парижу".
Серед найбільших благодійників – родина французького мільярдера Бернара Арно і його група компаній Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH), які пожертвують 200 мільйонів євро. Таку ж суму віддасть на відновлення собору родина Беттанкур, яка володіє концерном L'Oréal. Не менше 100 мільйонів євро пожертвує на реставрацію Нотр-Дам й один із найбагатших людей Франції Франсуа Анрі Піно (його компанія Kering володіє брендами Gucci та Yves Saint Laurent). Французький нафтовий гігант Total також жертвує 100 мільйонів євро, повідомляє DW.

Нагадаємо, пожежа у соборі Паризької Богоматері спалахнула увечері 15 квітня. Вранці 16 квітня пожежу було повністю ліквідовано. Було опубліковано відео та фото, як виглядає зсередини обгорілий Нотр-Дам.

ДОВІДКА:
Меценатство - добровільна безкорислива діяльність фізичних осіб у матеріальній, фінансовій та іншій підтримці набувачів благодійної допомоги.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ