Ми у Facebook
18.04.2019, 18:00

Білити дерева вапном - пережиток радянських часів?

Біління вапном декоративних дерев та бордюрів під час весняних толок та інших робіт з благоустрою та озеленення територій – застаріла радянська практика, від якої вже давно необхідно позбавлятися. На цьому наголосив Лев Парцхаладзе.
«Традиційно перед Великоднем і травневими святами комунальники та інші небайдужі громадяни виходять на весняні толоки: прибирають сміття, обкопують і висаджують дерева та квіти. Одним словом, «облаштовують територію». При цьому, обов’язковим елементом такого благоустрою чомусь залишається побілка з радянського минулого. Як вишенька на торті! Побілка дерев біля доріг, в скверах і парках, а разом з ними - стовпів, бордюрів і інших елементів міського благоустрою. Чорно-білі дерева в 21-му столітті - дуже суперечлива естетика і сумнівна користь, а білі бордюри - відвертий несмак», - написав Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе.

Як білити дерева

Лев Парцхаладзе підкреслив, що на таке біління ще й витрачається значна сума коштів.

На його думку, краще використовувати європейський досвід благоустрою територій, наприклад, постійно оновлювати розмітку на проїжджій частині, а дерева у разі необхідності не фарбувати, а обробляти спеціальним розчином від паразитів.

Як позбутися мурах в саду й на городі?

До слова, у 2006 році Мінрегіон затвердив Правила утримання зелених насаджень у населених пунктах, якими забороняється білити вапном декоративні дерева та малі архітектурні форми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:Як вбрегти абрикос від весняних холодів





На правах реклами