Ми у Facebook
20.04.2019, 19:00

Рівненщина туристична: В області створять Нобелівський парк

Вікіпедія

Озеро Нобель, що знаходиться на північній окраїні Рівненської області, славиться своєю красою та довершеністю навколишньої природи. Саме на цій території планують утворити національний парк.
Президент України Петро Порошенко підписав низку указів щодо створення і розширення територій та об’єктів природно-заповідного фонду загальнодержавного значення. Територіям збільшено площу на понад 80 тис.гектарів, частина яких входить до складу Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.До переліку об’єктів потрапила й Рівненська область.

Де відпочити на Рівненщині біля водойм: бази, які знають не всі

Зокрема, Указом № 131/2019 постановляється утворити Нобельський національний природний парк з метою збереження, відтворення і ефективного використання типових та унікальних природних комплексів Західного Полісся, які мають особливу природоохоронну, оздоровчу, історико-культурну, наукову, освітню та естетичну цінність.


Сім чудес Зарічненщини

Створення цього парку на території Зарічненського району Рівненської області сприятиме збереженню біологічного різноманіття, а також підвищенню рекреаційної привабливості регіону.

Зелений туризм: Зарічненський район

До його території погоджено в установленому порядку включення 25318,81 гектара земель державної власності (у тому числі з вилученням у землекористувачів), що надаються національному природному парку у постійне користування.





На правах реклами