Ми у Facebook
20.04.2019, 16:40

Його називають “необов'язкова розкіш”

Автор фото - Олександр ХАРВАТ

Дитяче автокрісло допоможе надійно зафіксувати дитину ременем безпеки та зберегти її здоров'я.

З початку 2019 року на території обслуговування управління патрульної поліції в Рівненській області трапилося 405 дорожньо-транспортних пригод, 91 із яких – з потерпілими. Внаслідок ДТП травми різного ступеня тяжкості отримали 111 людей, 17 – загинуло.

Найцінніше, що є у людини – це життя. Причому життя дитини більшість люблячих батьків цінують набагато вище, ніж своє власне.

Майже 100 років тому розумні люди сконструювали перше дитяче крісло в авто. Проте, з низки причин, не всі батьки користуються цим приладдям. Саме автокрісло допоможе надійно зафіксувати дитину ременем безпеки та зберегти її здоров'я.

Автор фото - Олександр ХАРВАТ
Автор фото - Олександр ХАРВАТ


Рівненські патрульні нагадують - дитяче крісло оберігає

А ви знаєте, що, сидячи спереду, непристебнута дитина при аварії отримає черепно-мозкову травму, пристебнута – травмує шию? Перебуваючи на руках переднього пасажира, дитина може вилетіти через лобове скло або отримає важкі травми, вдарившись об панель приладів. Також його додатково травмує тіло дорослого.

Правила перевезення дітей в автомобілях у Європі

Згідно з п.21.11 ПДР України, забороняється перевозити: б) дітей, зріст яких менше 145 см, або тих, що не досягли 12-річного віку, – у транспортних засобах, обладнаних ременями безпеки, без використання спеціальних засобів, що дають змогу пристебнути дитину за допомогою ременів безпеки, передбачених конструкцією цього транспортного засобу.

Досі порушення цих норм не було врегульоване на законодавчому рівні. Законопроектом №10130 пропонується ввести штраф за подібні правопорушення – у розмірі 30 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (510 грн). Чекаємо на зміни. Якщо батьки не піклуються про життя дітей, тоді це буде робити держава.

Нагадую, що водії відповідальні за своє життя та життя пасажирів, а засоби пасивної безпеки – це не розкіш, а необхідність! Батьки, не ризикуйте найдорожчим! Пристебніть життя!

Марія БУРДОВА - капрал патрульної поліції.
Автор фото - Олександр ХАРВАТ.





На правах реклами