Ми у Facebook
21.04.2019, 07:00

Магнітні бурі у березні - квітні 2019 – прогнози

В які дні цієї весни варто приділити особливу увагу своєму здоров’ю?
БЕРЕЗЕНЬ 2019

За попередніми прогнозами фахівців, у березні 2019 року в певні дні та години на поверхні нашої планети Земля ймовірні слабкі магнітні бурі, збільшення сонячної активності та посилення геомагнітних хвиль.

Це може впливати не тільки на гру яскравого полярного сяйва поплизу Північного та Південного полюсів, супутниковий та радіозв’язок. А й на самопочуття та настрій метеочутливих та ослаблених після зими та хвороб людей. Особливо якщо в ці дні ще й різко міняється погода, то потепління, то різке похолодання, атмосферний тиск то падає, то росте...

Магнітні бурі у лютому 2019 – прогнози

За даними Space Environment Center, NOAA & U.S. Air Force, США, в окремі години вночі та вранці 1, 2, 3, 4, 11 березня очікуються слабкі геомагнітні збурення.

За прогнозами фахівців Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця ТЕСІС, магнітосфера Землі у березні досить спокійна, за винятком періодів 1 - 2 березня, 8 – 12 березня, 26-29 березня. Досить відчутна магнітна буря очікується 1 березня та 28 - 29 березня.


КВІТЕНЬ 2019

А от квітень 2019 - найбільш спокійний місяць за останні роки з точки зору активності Сонця, яке ніби задрімало... Тож помітних геомагнітних коливань на Землі у квітні 2019 фахівці не прогнозують.


Увага! Прогнози можуть уточнюватись, найточніші дані – отримані науковими фізичними лабораторіями та фахівцями за 1-3 доби до початку магнітної бурі, яка залежить від несподіваних спалахів і викидів плазми, а також утворення “чорних дір” та плям на Сонці.


ПОРАДИ ЛІКАРІВ

Щоб легше переносити дні магнітних бур, бажано:

- підтримувати позитивний настрій, уникати стресових ситуацій;
- зменшити фізичні навантаження та перейти на більш спокійний режим дня;
- відмовитися від алкоголю і сигарет, максимально обмежити вживання міцної кави та чаю, солоної, гострої, жирної, смаженої їжі;
- більше перебувати на свіжому повітрі, гуляти, ходити пішки.

Людям з хронічними захворюваннями варто виконувати рекомендації лікарів і приймати необхідні препарати, щоб уникнути загострень.

А найголовніша порада – не зациклюватися на тому, що на вас впливають магнітні бурі!

Як поводити себе у дні магнітних бур

Чому кішка лягає на хворе місце?






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ