Ми у Facebook
30.04.2019, 00:27

Від яких проблем з дверима для ванної кімнати захищає ламінування?

Ламінування дозволяє отримати водночас естетичні, міцні та відносно недорогі двері.
Оздоблювальна плівка особливо важлива, якщо ламіновані двері встановлюються у ванній кімнаті. Тут дерево стикається з рядом негативних зовнішніх факторів, які можуть погано вплинути на стан і функціональність дверей. Тому особливо важливим стає ефективний захист, який і забезпечує вінілова плівка.

Деформування


Ванна кімната – це місце, де є багато тепла і вологи. Поєднання цих двох факторів особливо шкідливе для виробів з дерева. Коли натуральний матеріал просочується вологою, він збільшується в об’ємі. Потім, при висиханні, об’єм зменшується, але конструкція викривлюється. Нагрів прискорює цей процес. Найефективніше рішення – захистити двері від води. Цю функцію вінілова плівка виконує дуже добре. Навіть якщо вона покрита водою, волога не проникне всередину.

Захист від води означає, що ви можете спокійно протирати ламіновані двері вологою ганчіркою.

Скрипіння


Наслідок попередньої проблеми. Деформоване полотно починає щільніше прилягати до коробки в певних місцях. Навантаження на петлі стає нерівномірним. Все це призводить до скрипіння при рухові полотна. Можуть виникнути проблеми з відкриванням і закриванням дверей. Користування ними стає набагато менш зручним, ніж раніше. В результаті доводиться або перевішувати полотно, або повністю замінювати конструкцію.

Якщо двері мають скляні вставки, через викривлення вони можуть тріснути.

Грибок


Насичене вологою дерево – це сприятливе середовище для розвитку плісняви. Вона не лише руйнує двері та робить їх непривабливими. Спори плісняви можуть викликати алергічну реакцію та інші проблеми зі здоров’ям у схильних до цього людей. Пліснява – поширена проблема у приміщеннях з підвищеною вологістю, особливо без належної вентиляції.

Комахи


Ще одні неприємні гості, які можуть завітати до виробів з дерева, - це різноманітні комахи. Волога ще більше приваблює їх. Щільна вінілова плівка запобігає проникненню комах всередину дверей, створюючи надійний бар’єр на шляху шкідників.

Ламінування значно збільшує термін експлуатації дверей, спрощує догляд за ними та захищає інвестиції в ремонт будинку. Навіть якщо ви часто користуєтеся ванною кімнатою, захищена плівкою конструкція лишатиметься цілою. Але для додаткового захисту ми радимо лишати двері відкритими на деякий час після прийняття душу чи ванної. Це дозволить швидше відвести зайву вологу з повітря.





На правах реклами