Ми у Facebook
30.04.2019, 16:12

ЦВК оголосила офіційні результати виборів - коли інавгурація

Стало відомо, коли новообраний президент України вступить у свої повноваження, і чи можливі дострокові парламентські вибори.
У вівторок, 30 квітня, Центральна виборча комісія оголосила результати другого туру президентських виборів 30 квітня. Так, переміг у виборах президента у другому турі Володимир Зеленський.

Про це заявила голова ЦВК Тетяна Сліпачук.

Згідно з законом, ЦВК зобов'язана оголосити результати виборів не пізніше 1 травня. Так, у п'ятницю, 26 квітня, стали відомі результати голосування у закордонному виборчому окрузі. В цей же день ЦВК закрила безперервне засідання, яке тривало з 22 квітня.

Оголошення результатів було заплановане на 30 квітня 12:00, інформує "Прямий" канал, який транслював подію наживо.

Остаточні результати виборів президента України такі:

- Петро Порошенко 4 522 450 (24.45%) голосів

- Володимир Зеленський 13 541 528 (73.22%) голосів.

Центральна виборча комісія після складання новообраним президентом Володимиром Зеленським присяги на вірність українському народу, має вручити йому посвідчення президента України, заявила на брифінгу голова ЦВК Тетяна Сліпачук.

"Центральна виборча комісія має вручити посвідчення президента України вже новообраному президенту Зеленському Володимиру Олександровичу. Саме на такому урочистому засіданні, після складання ним присяги на вірність українському народу", - сказала вона.

Повноважень новообраний президент України набере вже після того, як він фактично на урочистому засіданні Верховної Ради України складе присягу на вірність українському народу, інформує "Прямий" канал.

ДО ТЕМИ:

Центральна виборча комісія (ЦВК) готова і до дострокових виборів у Верховну Раду, якщо буде прийнято відповідне рішення. До парламентських виборів необхідно вирішити проблемне питання щодо публічних закупівель. Про це на брифінгу заявила голова ЦВК Тетяна Сліпачук.

10 фактів про інавгурацію Президента України





На правах реклами